WOK ryžių makaronai su kiauliena

2022-02-09 Autorius WorldRecipes.lt

WOK ryžių makaronai su kiauliena
Aš tiesiog dievinu įvairiausius Azijos skonius ir jau seniai su jais eksperimentuoju. Gaminu tai vienokius, tai tokius. Bet štai, kad gaminčiau wok makaronus su kiauliena, o ne su vištiena būna gana retai. Kodėl? Nežinau, neturiu tam atsakymo. Pasigaminusi šį patiekalą pasakiau sau, kad mano virtuvėje šios mėsos turėtų atsidurti dažniau, nes ji puikiai tinka įvairiuose patiekaluose (nors gal ir nėra pati sveikiausia iš visų pasirinkimų, gi dabar visi valgo antieną, vištieną, triušieną ar panašiai, nes taip sveikiau). Tačiau dabar pasižadėjau sau, kad šios mėsos bus dažniau ant mūsų šeimos stalo ir aš vėl ją atrasiu pačiais įvairiausiais įmanomais skoniais. :)

Ingredientai

    WOK makaronams:
    • wok ryžių makaronai: 200 gramų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiauliena: 400 gramų (tinka ir jautiena)
    • druska
    • pipirai
    • kopūstai: ~2 stiklinių
    • morkos: 1
    • žirnių ankštys: 1 saujos
    • svogūnų laiškai: 1 saujos
    • česnakas: 3 skiltelių
    • imbiero šaknis: 3 centimetrų gabaliuko
    Patiekimui:
    • šviežia kalendra
    • bazilikas
    • sezamo sėklos
    Padažui:
    • sojos padažas: ~0,5 stiklinės
    • rudas cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanduo: ketvirtadalio stiklinės
    • čili dribsniai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia supjaustykite kiaulieną (aš naudoju kiaulienos sprandinę) kuo plonesnėmis juostelėmis.
  2. 2. Tuomet kopūstą bei morką supjaustykite juostelėmis.
  3. Reklama
  4. 3. Tarpusavyje sumaišykite visus padažui nurodytus ingredientus.
  5. 4. Išvirkite wok makaronus, pagal instrukcijas ant pakuotės.
  6. 5. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite kepti pusę turimos kiaulienos. Maždaug 60 sekundžių kepkite vieną pusę, tada pabarstykite druska, pipirais, apverskite ir kepkite dar apie 60 sekundžių.
  7. 6. Atidėkite iškeptą kiaulieną ir tą patį procesą pakartokite su likusia mėsa. Šitaip ji gražiau apskrus, nei kepant per vieną kartą.
  8. 7. Kiaulienai iškepus, keptuvėje dar kartą įkaitinkite maždaug vieną šaukštą aliejaus, suberkite kopūstą, morką ir žirnių ankštis. Taip pat išspauskite česnaką, sumeskite susmulkintus svogūnų laiškus ir įtarkuokite imbierą. Viską apkepinkite kelias minutes.
  9. 8. Prie daržovių suberkite wok ryžių makaronus ir supilkite pasiruoštą padažą. Pakaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir įsigers į makaronus. Suberkite atidėtą kiaulieną ir viską išmaišykite.
  10. 9. Patiekalą patiekite apibarstę su šviežia kalendra, baziliku bei sezamo sėklomis. To galite ir nedaryti, bet tai tikrai labai tinka. Skanaus!
Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)
Cacio e pepe receptas
(3)