Makaronai su miško grybais ir kiaulienos šonine

2017-11-02 Autorius Oditėlės blogas

Makaronai su miško grybais ir kiaulienos šonine
Man pačiai asmeniškai patiekalas visada tampa daug skanesnis ir labiau vertinamas, kai būna naudojamos savo paties surinktos gėrybės, šiuo atveju - grybus. Bet žinoma, jeigu tokių neturite galite jų ir nusipirkti. Pats makaronų patiekalas tikrai puikus iš visai nedaug ingredientų. Apsivalgėme su visa šeima ir kartojome, kad artimiausiu metu dar kartą reikės taip gaminti.

Ingredientai

    • mėgstamu makaronai: 250 gramų
    • įvairūs miško grybai: ~300 gramų (naudoju šaldytus)
    • poras: nedidelio gabaliuko
    • karštai rūkyta kiaulienos šoninė: 125 gramų
    • švieži špinatai: ~20-30 gramų
    • džiovintas čiobrelis: 1 arbatinio šaukštelio
    • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų + vanduo (arba 200 mililitrų grietinėlės)
    • druska
    • malti juodieji pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia susiruošiame visus ingredientus, kurių mums prireiks gaminant šį patiekalą.
  2. 2. Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje, nupilame vandenį bei atidedame į šalį.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į keptuvę įpilame truputį aliejaus, sudedame šaldytus grybus bei kepame ant nedidelės kaitros tol, kol jie atsileis ir nugaruos skystis.
  5. 4. Tada dedame supjaustytą šoninę, kepame keletą minučių, dedame pusžiedžiais supjaustytą porą bei kepame tol, kol jis suminkštės.
  6. 5. Po to suberiame čiobrelius, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, dedame grietinę, išmaišome bei įpilame vandens iki norimo padažo tirštumo. Užvirus, pakaitiname keletą minučių, išjungiame ugnį, sudedame supjaustytus šviežius špinatus bei išmaišome.
  7. 6. Patiekiame paruoštus grybus kart su makaronais. Skanaujame!
  8. 7. Pastebėjimas: Jei naudote grietinėlę, vandens pilti visai nereikia.
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
(1)
Makaronų salotos su daržovėmis ir feta
(1)
Makaronai su tunu ir pesto
(6)
Makaronai su maltos mėsos padažu
(3)