Tai nerealiai gardūs itališki Fettuccine makaronai su vištiena bei baltu padažu.
Tai yra vienas mėgstamiausių mano šeimos makaronų-vištienos patiekalų. Fantastiški makaronai. Skonis nuostabus, pagaminti ilgai netruks ir visai nesudėtinga. Visada būna suvalgoma akimirksniu ir niekados nelieka jokių likučių.
Patarimai, pastebėjimai:
Pirmą kartą tokius makaronus gaminau su grietinėlės-sviesto padažu. Taip pat nerealiai skanu, bet tik gal per riebu. Be to grietinėlės galiojimo laikas itin trumpas, ilgai šaldytuve negalima išlaikyti, tad man labiau patinka šis padažas su kreminiu sūriu. Jis gaunasi liesesnis.
Makaronus aš visada verdu "al dente" būdu, tai yra keliomis minutėmis trumpiau nei yra nurodyta instrukcijose ant pakuotės, nes nelabai mėgstu ištižusių, minkštų makaronų.
Svogūnų bei česnakų miltelių galite ir nedėti, bet aš dėti rekomenduoju. Jie suteikia gero, sodraus skonio. Aš šiuos prieskonius radau ne taip seniai ir jie dabar tapo mano vieni mėgstamiausių vištienai, žuviai ir makaronams gardinti. Nereikia baimintis jų pavadinimo "milteliai" - tai tiesiog džiovinti, malti svogūnai arba česnakai.
Jeigu vištienos krūtinėlė labai stora, kad greičiau bei geriau iškeptų, galima šiek tiek "pamušti".
Parmezano sūrio taip pat įmanoma atsisakyti arba pakeisti kitu sūriu. Bet, galiu garantuoti su Parmezanu gaunasi daug skaniau! Kažkada gamindama jo nedėjau ir man jo labai pritrūko.
Šitie juostiniai itališki makaronai paskutiniu metu yra mano patys mėgstamiausi. Nežinau, kokia yra jų paslaptis, bet man nuodėmingai skanūs.
Aurelija
Atsakyti