Orkaitėje kepti morkų veganiški falafeliai iš avinžirnių su jogurtiniu padažu

2021-04-14 Autorius Skanauk su Aušra

Orkaitėje kepti morkų veganiški falafeliai iš avinžirnių su jogurtiniu padažu
Tikriausiai man niekada neatsibostantis patiekalas iš avinžirnių - falefeliai. Šįkart juos gaminau kartu su morkomis. Nors anksčiau tokių falafelių niekada nebuvau gaminusi, kažkaip širdyje nujaučiau, kad rezultatas tikrai pasiteisins. Mano asmenine nuomone, jie gavosi nerealiai skanūs. Prie falafelių pasigaminau veganišką jogurtinį padažą, kuris yra tradicinio graikiškojo tzatziki padažo supaprastinta versija.

Nors prie tokių falefelių tinka beveik viskas, aš šįkart juos patiekiau su orkaitėje keptomis bulvėmis ir daržovėmis. Neskustas bulves tiesiog supjausčiau plonomis skiltelėmis, šiek tiek apšlaksčiau aliejumi ir pabarsčiau raudonosios paprikos milteliais. Sotu, gana paprasta ir tikrai skanu!

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 10 falafelių.

Ingredientai

    • morkos: 2 (vidutinio dydžio)
    • avinžirniai: 1 skardinės (240 gramų avinžirnių)
    • tahini padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai be glitimo: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • rapsų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 1 skiltelės
    • kario prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kajeno prieskoniai: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • kuminas: trijų ketvirtadalių arbatinio šaukštelio
    • jūros druska: 1 arbatinio šaukštelio
    Jogurtiniam padažui:
    • avižų jogurtas: 0,5 stiklinės (arba kitas augalinis jogurtas)
    • krapai: 0,5 stiklinės (smulkiai supjaustome)
    • jūros druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    • obuolių actas: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Morkas smulkiai sutarkuojame.
  3. 3. Avinžirnius nuplauname po tekančiu vandeniu ir nusausiname.
  4. 4. Tada į maisto procesorių suberiame visus ingredientus, išskyrus morkas ir miltus. Sutriname iki ne visiškai vientisos masės.
  5. 5. Dubenyje sumaišome su morkomis ir miltais. Formuojame nedidelius paplotėlius.
  6. 6. Kepame orkaitėje ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos maždaug 25-30 minučių.
  7. 7. Veganiškas jogurtinis padažas: Mažame dubenėlyje sumaišome visus ingredientus.
  8. 8. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau falafelių receptų rasite: Falafelių receptai.
Orkaitėje kepti morkų veganiški falafeliai iš avinžirnių su jogurtiniu padažu
Salotos su keptu tofu sūriu
(1)
Tofu iešmeliai su daržovėmis
(1)