Tikriausiai man niekada neatsibostantis patiekalas iš avinžirnių - falefeliai. Šįkart juos gaminau kartu su morkomis. Nors anksčiau tokių falafelių niekada nebuvau gaminusi, kažkaip širdyje nujaučiau, kad rezultatas tikrai pasiteisins. Mano asmenine nuomone, jie gavosi nerealiai skanūs. Prie falafelių pasigaminau veganišką jogurtinį padažą, kuris yra tradicinio graikiškojo
tzatziki padažo supaprastinta versija.
Nors prie tokių falefelių tinka beveik viskas, aš šįkart juos patiekiau su orkaitėje keptomis bulvėmis ir daržovėmis. Neskustas bulves tiesiog supjausčiau plonomis skiltelėmis, šiek tiek apšlaksčiau aliejumi ir pabarsčiau raudonosios paprikos milteliais. Sotu, gana paprasta ir tikrai skanu!
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 10 falafelių.