Šokoladinis cukinijų pyragas be kiaušinių ir pieno produktų

2024-08-25 Autorius Iveta - PLANTASTICKA

Šokoladinis cukinijų pyragas be kiaušinių ir pieno produktų
Šokoladinis cukinijų pyragas – tai nuostabus desertas, kuriame derinamas sodrus šokoladinis skonis su netikėta, bet puikiai derančia cukinijų švelnumo nata. Šis drėgnas, minkštas ir šokoladinis pyragas nustebins savo intensyviu skoniu, o cukinijos suteiks jam papildomo drėgnumo ir minkštumo, neatskleisdamos savo skonio. Cukinijų braunis yra puikus būdas mėgautis desertu, išlaikant jį šiek tiek lengvesnį ir sveikesnį. Jis tinka tiek kaip užkandis su puodeliu kavos, tiek kaip pagrindinis saldus patiekalas šventei. Šis braunis patiks tiek smaližiams, tiek tiems, kurie ieško netradicinių desertų variantų.

Redakcijos komentaras - apliejus tokį pyragą tirpintu veganišku šokoladu ir papuošus uogomis, tai gali tapti tikra puošmena vaišių stalui. 

Pyragas gaminamas be kiaušinių ir pieno produktų, tai puikus pasirinkimas netoleruojantiems laktozės ar atsisakiusiems gyvulinės kilmės produktų. 

Ingredientai

    • Kvietiniai miltai: 130 g
    • Nesaldintos kakavos milteliai: 25 g.
    • Maistinė soda: 0,5 arb.š.
    • Druska: 0,5 arb. š.
    • Rudasis cukrus: 90 g.
    • Kokosų aliejus: 60 ml.
    • Cukinija: 200 ml. (tarkuotos)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Dubenyje sumaišyti miltus, kakavą, sodą ir druską.
  2. 2. Kitame dubenyje sumaišyti cukrų su aliejumi. Maišyti kol viskas išsimaišys.
  3. Reklama
  4. 3. Cukraus ir aliejaus mišinį sumaišyti su sausais ingredientais. Masė turėtų gautis šiek tiek šlapia, bet taip pat ir gan biri.
  5. 4. Cukiniją sutarkuoti su smulkia tarka (smulkesne nei burokine). Jei naudojamos mažos, jaunos cukinijos, jų nulupti nereikia, jei naudojamas didelė cukinija kieta žieve, ją reikėtų nulupti ir pašalinti sėklas.
  6. 5. Į mišinį sudėti tarkuotą cukiniją ir išmaišyti.
  7. 6. Kepimo skardą (20x20cm) iškloti kepimo popieriumi ir ištepti kokosų aliejumi (apie 1-2 šaukšteliais aliejaus).
  8. 7. Orkaitę įkaitinti iki 180C.
  9. 8. Supilti pyrago masę į skardą, išlyginti paviršių ir dėti kepti apie 20 minučių.
  10. 9. Iškepusį pyragą palikti bent 5min atvėsti kepimo formoje.
  11. 10. Pjaustyti ir skanauti!
Šokoladainis su bananais
(15)
Šokoladinis obuolių ir datulių pyragas
(1)