Klasikinis šokoladinis braunis

2024-11-18 Autorius Jurgitos skanumai

Klasikinis šokoladinis braunis
Braunis – tai klasikinis amerikietiškas desertas, kuris jau seniai pamėgtas ir Lietuvoje. Šis šokoladinis pyragas pasižymi traškia plutele ir drėgnu, sodriu vidumi, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Nors braunis yra saldus desertas, jo intensyvus šokolado skonis puikiai subalansuoja saldumą, todėl kiekvienas kąsnis suteikia nepakartojamą malonumą.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Juodasis šokoladas: vietoj jo galite naudoti pienišką šokoladą, tačiau tuomet desertas bus saldesnis ir mažiau intensyvaus skonio.
  • Sviestas: galima pakeisti kokosų aliejumi, tačiau tai suteiks subtilų kokosų poskonį.
  • Cukrus: baltąjį cukrų galima pakeisti ruduoju cukrumi, kuris suteiks karamelinį atspalvį.
  • Vanilės esencija: galima naudoti vanilės ekstraktą arba vanilinio cukraus pakelį.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Tešlos maišymas: maišant tešlą, stenkitės nepermaišyti, kad braunis išliktų drėgnas ir minkštas.
  • Kepimo laikas: stebėkite braunį kepimo metu – per ilgas kepimas gali padaryti jį sausą. Vidus turėtų likti šiek tiek drėgnas.
  • Atvėsinimas: prieš pjaustant, leiskite brauniui visiškai atvėsti, kad gabalėliai būtų dailūs ir nesubyrėtų.

Kalorijos

  • Iš viso: apie 2000 kcal
  • Vienoje porcijoje: apie 250 kcal

Ingredientai

    • juodas šokoladas: 150 gramų
    • sviestas: 80 gramų
    • cukrus: 150 gramų
    • kiaušiniai: 2 (dideli)
    • vanilės esencija: 1 šaukšto
    • miltai: 45 gramų
    • nesaldinta kakava: 20 gramų
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Paruoškite šokolado ir sviesto mišinį: smulkiai sulaužykite juodąjį šokoladą ir kartu su sviestu sudėkite į karščiui atsparų dubenį.
  2. 2. Dubenį uždėkite ant puodo su verdančiu vandeniu (dubens dugnas neturėtų liesti vandens) ir maišydami ištirpinkite šokoladą su sviestu, kol masė taps vientisa.
  3. Reklama
  4. 3. Nukelkite nuo garų vonelės ir įmaišykite cukrų, kol jis visiškai ištirps.
  5. 4. Paruoškite kiaušinių mišinį: atskirame dubenyje lengvai išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos ir vanilės esencija, kol masė taps vienalytė.
  6. 5. Sujunkite mišinius: lėtai supilkite šokolado ir sviesto mišinį į kiaušinių masę, nuolat maišydami, kad ingredientai gerai susijungtų.
  7. 6. Įmaišykite sausus ingredientus: persijokite miltus ir nesaldintą kakavą, tada suberkite juos į tešlą.
  8. 7. Atsargiai maišykite, kol neliks sausų miltų, tačiau stenkitės nepermaišyti, kad braunis išliktų drėgnas.
  9. 8. Paruoškite kepimo formą: stačiakampę kepimo formą (apie 20x20 cm) išklokite kepimo popieriumi, kad padengtumėte tiek dugną, tiek kraštus.
  10. 9. Supilkite tešlą: supilkite paruoštą tešlą į kepimo formą ir tolygiai paskirstykite paviršių mentele.
  11. 10. Kepkite: įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros ir kepkite braunį 20–25 minutes. Norint patikrinti, ar braunis iškepęs, įsmeikite medinį pagaliuką į centrą – jis turėtų būti šiek tiek drėgnas, bet ne su skysta tešla.
  12. 11. Atvėsinkite ir patiekite: išimkite braunį iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti kepimo formoje.
  13. 12. Atvėsusį pyragą supjaustykite kvadratėliais ir, jei norite, papuoškite šviežiais vaisiais ar uogomis.
  14. 13. Santrauka:Šis klasikinis braunio receptas suteiks jums galimybę mėgautis sodriu šokoladiniu skoniu ir drėgna tekstūra. Naudodami aukštos kokybės ingredientus ir laikydamiesi pateiktų patarimų, galėsite iškepti tobulą desertą, kuris pradžiugins tiek jus, tiek jūsų artimuosius.
Drėgnas cukinijų brownie šokoladinis pyragas
(6)
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis
(6)