Labai skanus - greitas šokoladinis varškės pyragas

2023-10-04 Autorius WorldRecipes.lt

Labai skanus - greitas šokoladinis varškės pyragas
Labai skanus, skalsus varškės pyragas, ne tik kad greitai pagaminamas, bet ir vienas iš pačių skaniausių varškės pyragų, kuriuos aš esu kepusi. Man varškės pyragai apskritai vieni gardžiausių ir tikriausiai patys sočiausi (tikrai per maža nepasirodys užkandus žemiau pavaizduotą šio pyrago porciją), o kadangi naminės varškės dažnai parsivežu grįžusi iš gimtinės, tai ir palyginus nėra brangūs. Tai taip pat didžiulis privalumas, jei skaičiuojate santaupas.

Beje, šis pyragas itin panašus į vadinamąjį Karališką varškės pyragą, esu gaminusi aš ir jį, bet ten tešla gaunasi kietesnė (dedasi kiaušinis), pyragas sunkiau riekiasi, todėl šis variantas man asmeniškai labiau patiko. Kita vertus, kaip dar vieną galimą įdaro variantą palikau iš Karališko varškės pyrago recepto - renkamės įdaro receptą priklausomai nuo to, kokius produktus turime savo virtuvėje.

Pyragą aš kepiau 24 centimetrų skersmens kepimo formoje - tešlos buvo sakyčiau minimaliai tiek, kiek reikėjo tokio dydžio formai, tad reikėjo kruopščiai paskirstyti, kad pasidengtų visas formos dugnas. Bet gavusi rezultatą kitą kartą gamindama vėl imčiau tokį patį dydį. Dar galimas variantas ir kiek mažesnė kepimo forma - gautume storesnius visus sluoksnius. Bet varškės kiekį, manau, imčiau tą patį, kad nebūtų pernelyg storas. Tad rekomenduoju būtinai pamėginti.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pyrago tešlai:
    • miltai: 200 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • kakava: 3 valgomųjų šaukštų
    • šaltas sviestas: 200 gramų
    • grietinė: 3 valgomųjų šaukštų
    Pirma įdaro versija (pasirinkite vieną):
    Antra įdaro versija:
    • kiaušiniai: 3
    • varškė: 400 gramų
    • cukrus: 80 gramų
    • grietinė: 150 gramų
    • krakmolas: 20 gramų
    Papuošimui:
    • kepinti, smulkinti žemės riešutai: 1 saujos (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenį sudėkite miltus, cukrų, kakavą, grietinę ir sviestą - pirštais sutrinkite iki trupinių.
  2. 2. Kepimo formą užklokite kepimo popieriumi ir dugną padenkite puse tešlos. Nusiteikite, kad tešlą bus ganėtinai sunku išlyginti, aš tai dariau su lengvai sudrėkinta silikonine mentele.
  3. Reklama
  4. 3. Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių temperatūros ir kepkite 15 minučių.
  5. 4. Gaminkite įdarą.
  6. 5. Pirmas įdaras: Kiaušinius, varškę ir kondensuotą pieną sumaišykite ir ištrinkite šakute - likę varškės gabaliukai tikrai nepakenks pyrago skoniui.
  7. 6. Antras įdaras: Kiaušinius, varškę ir cukrų gerai išmaišykite ir galite sutrinti blenderiu, kad masė gautųsi vientisa. Tuomet sudėkite grietinę, krakmolą ir gerai išmaišykite.
  8. 7. Varškės masę paskirstykite ant apkepusio, šiek tiek atvėsusio pyrago pagrindo ir kepkite dar 10 minučių.
  9. 8. Po to sudėkite likusią tešlos dalį (atsižvelgiant į gautą tešlos tekstūrą, tešlą ant varškės dėliojau kauburėliais), apibarstykite žemės riešutais (jeigu naudosite).
  10. 9. Kepkite dar maždaug pusvalandį.
  11. 10. Pyragas skanesnis ir tvirtesnis šaltas, bet skaniai valgosi ir tik šiek tiek pravėsęs. Skanaus!
Labai skanus - greitas šokoladinis varškės pyragas
Labai skanus - greitas šokoladinis varškės pyragas
Austriškas varškės pyragas - štrudelis su razinomis
(1)