Karališkas varškės pyragas

2017-12-13 Autorius WorldRecipes.lt

Karališkas varškės pyragas
Šiam karališkam varškės pyragui apibūdint tinka tik vienas žodis - TOBULAS. Kad ir kada jį pagaminčiau, jis beveik akimirksniu būna šeimos suvalgomas ir palydimas komentarų "kodėl nepagaminai iškart dviejų tokių?". Man pačiai jis taipogi labai patinka prie mėgstamos kavos puodelio. O juk kartais taip norisi prisėsti ir pasilepinti... Tad linkiu ir Jums tai jau šiandien padaryti. ;) 

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 300 gramų
    • cukrus: 200 gramų
    • sviestas: 200 gramų (arba margarinas)
    • kakava: 2 šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    Įdarui:
    • varškė: 600 gramų
    • cukrus: 100 gramų
    • grietinė: 200 gramų
    • krakmolas: 50 gramų
    • kiaušiniai: 4

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje paruošiame tešlą. Sviestą ištirpiname ant silpnos ugnies, perpilame į kitą dubenį, kad truputį atvėstų.
  2. 2. Tada į atvėsusį sviestą beriame cukrų, įmušame vieną kiaušinį. Plakame, kol cukrus išpirps.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius bei kakavą.
  5. 4. Miltų mišinį įsijojame į sviesto bei kiaušinio plakinį. Po to gautą masę gerai išmaišome, išminkome iki vientisos tešlos.
  6. 5. Tešlą padaliname į dvi lygias dalis, suvyniojame į maistinę plėvelę bei maždaug 60 minučių padedame į šaldiklį.
  7. 6. Tuo tarpu kol tešla šąla, paruošiame įdarą. Varškę pertriname su grietine iki visiškai lygios masės. Tada į gautą masę dedame krakmolą bei gerai išmaišome.
  8. 7. Tuomet kitame dubenyje išplakame cukrų su kiaušiniais. Plakame tol, kol cukrus ištirps. Gautą plakinį supilame į varškės masę bei gerai išmaišome.
  9. 8. Po to praėjus maždaug 60 minučių iš šaldiklio imame vieną tešlos gabaliuką, jį sutarkuojame stambios tarkos pagalba. Gautus tarkius paskleidžiame į sviestu išteptą 29 centimetrų skersmens kepimo skardą.
  10. 9. Paskui tolygiai užpilame varškės įdarą, ant viršaus užbarstome antrąją sutarkuotą tešlos dalį.
  11. 10. Pyragą kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Ar pyragas jau yra iškepęs, patikriname mediniu iešmeliu. Galiausiai skanaujame!

Nepažystamas

Dariau šeštadienio vakarą šį pyragą. Viskas puiku, tik valgant ant tešlos jautėsi cukraus gabaliukai ir atrodė per saldu, bet kitą dieną pajutau, kad nebesijaučia to cukraus ir viskas gerai :) Duodu 5 žvaigdutes.
Atsakyti

Šefė

Man atrodo, jog Jūs praleidote kelis gaminimo žingsnius. Pasižiūrėkit atidžiau.

Eglė

Labai pasiteisinęs receptas. Mano šeimai labai patiko.
Atsakyti
Karališkas varškės pyragas

Asta

Labai skanus pyragas 💯 Viskas gaunasi pagal receptą. Kas mėgsta varškę, rekomenduoju išsikepti. Ačiū už nuostabų receptą 😊
Atsakyti

Asta

Tikras karališkas varškės tortas!🎂 Labai, labai skanus!💯Ačiū už receptą!😊
Atsakyti

Vida

Tikrai labai gardus pyragas. Dėkui už puikų receptą. Dabar jį kepu dažnai. Šeimyna patenkinta.
Atsakyti

Asta

Labai skanus pyragas, tik krakmolo aš nededu, gaunasi puikiai
Atsakyti
Pyragas Angelo ašaros
(25)
Varškės pyragas "Gelbėjimosi ratas"
(47)
Vokiškas varškės pyragas
(4)