Varškės apkepas su kokosais ir vyšniomis arba kitomis uogomis pagal Beatą

2021-01-23 Autorius Edita - Oditėlės blogas

Varškės apkepas su kokosais ir vyšniomis arba kitomis uogomis pagal Beatą
Šiam varškės apkepui reikės vos 5 ingredientų. Tai vienas iš greičiausių būdų pasigaminti bei pasilepinti skaniu desertu. Aš šį varškės apkepą gaminau su vyšniomis, bet vietoje vyšnių galima naudoti mėlynes, avietes ir panašiai. Tinka ir šviežios, ir šaldytos uogos. Ačiū Beatai už receptą. Gavosi super!

Jeigu gaminant liko varškės, tai kada išmėginkite ir tobulą varškės apkepą su razinomis, tikrus varškėčius arba varškinius blynelius. :)

Ingredientai

    • 9% riebumo varškė: 400 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: ~3-4 valgomųjų šaukštų (pagal skonį)
    • kokosų drožlės: 60 gramų
    • šaldytos vyšnios: ~120 gramų (arba kitos)
    • sviestas (kepimo formos patepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų.
  2. 2. Tada kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į kitą dubenį sudedame varškę, kiaušinių trynius, cukrų ir kokoso drožles. Mikseriu išplakame iki vientisos masės.
  5. 4. Po to sudedame išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišome.
  6. 5. Imame apvalią 28 centimetrų skersmens kepimo formą, kurios dugną išklojame kepimo popieriumi, o šonus ištepame sviestu.
  7. 6. Sudedame paruoštą varškę, tolygiai paskirstome ir ant viršaus išdėliojame vyšnias (arba kitas uogas).
  8. 7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Lepinamės!
  9. varškės apkepas su uogomis ir kokoso drožlėmis
  10. 8. Pastebėjimas: Nepagalvokite, kad šis varškės apkepas gavosi sudegęs, kraštai tamsesni dėl ištekėjusių sulčių iš vyšnių.:)