Skaniausi tradiciniai virti varškėtukai, tirpstantys burnoje

2023-10-01 Autorius WorldRecipes.lt

Skaniausi tradiciniai virti varškėtukai, tirpstantys burnoje
Nerealiai gardūs, tirpstantys burnoje, minkštutėliai, mėgstamų vaikų ir greitai pagaminami virti varškėčiai... Papasakosiu kaip gaminu aš! Mano šeima juos labai mėgsta ir labai dažnai prašo, kad juos pagaminčiau jiems pusryčiams. Pažadu, kad receptas Jums taip patiks, kad gaminsite šitaip ne kartą ir išsisaugosite jį ateičai. Tad nieko nebelaukiam ir pradedam gaminti jau dabar! 

Ingredientai

    • varškė: 500 gramų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio
    • kiaušiniai: 1 (didelio)
    • miltai: 8 valgomųjų šaukštų su nedideliu kaupeliu
    • miltai (pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenį dėkite varškę, berkite cukrų bei druską, ir tiesiog sumaigykite gerai šakute.
  2. 2. Tuomet muškite kiaušinį, gerai ištrinkite, po to pridėkite 7 valgomuosius šaukštus miltų, išminkykite.
  3. Reklama
  4. 3. Vieną šaukštą miltų berkite ant stalo arba lentos, verskite tešlą ir minkykite į rutulį, kol suminkysite miltus.
  5. 4. Tada stalą pasibarstykite dar miltais, imkite po gabaliuką tešlos, suvoliokite į volelį, suplokite jį iki piršto storio ir supjaustykite į varškėtukus
  6. varškėtukai supjaustyti, nekepti
  7. 5. Paskui į platų puodą su verdančiu, truputį pasūdytu vandeniu, po vieną suleiskite varškėtukus, puodą vis pasukinėkite.
  8. 6. Kai jau varškėtukai pakils, pavirkite maždaug 5 minutes ir išgriebkite kiaurasamčiu.
  9. 7. Galiausiai patiekite apipiltus grietine bei apibarstytus cukrumi. Skanaukite!
  10. patiekti varškėtukai
  11. 8. Rekomendacija: Daugiau varškėtukų receptų rasite: Varškėtukų receptai.

Peeps

Nuostabūs gavosi, ką tik pagaminau! Ačiū
Atsakyti

Vaida

O man šitas receptas nuostabus, tik išvirusiems as nededu cukraus ant viršaus. As padarau padažą is grietinės ir sviesto, įdedu dar šiek tiek druskos ir česnako granulių prieskonių ir labai skanu 🥰🥰
Atsakyti

Saule

O aš mėgstu su spirgučiais, tik nereikia tiek cukraus dėt.
Atsakyti

Audrone

Aš dedu porą kiaušinių, gaunasi tvirtesni. Šiaip mano anukėliams labai patinka.
Atsakyti

Agne

Truputuką patižo virdami (5 min tikrai per daug - užtenka 3-jų, jei į vedantį vandenį meti šviežiai pagamintus, gal su šaldytais kitaip..), bet aš nusukau vieną šaukštą miltų… Bet su tirpintu sviestu ir šiek tiek rudojo cukraus ant viršaus - apsivalgymas! AČIŪ už tokį paprastą receptą, išties labai primenantį vaikystę!:))
Atsakyti

Dainora

Manų kruopų truputį įdėti ir neištyžta

Jurga

Galima daryt sūrius, galima cu cukrumi, aš į tešlą dar pilu 100 gramų lydyto sviesto ir tai vadinasi sviestiniai tinginiai.
Atsakyti

Livija

Aplamai...kam tas cukrus?
Atsakyti

Jadvyga

Kodėl į virtus varškėčius dedate cukrų?
Atsakyti

Laima

Pridėkite 1šaukš krakmolo
Atsakyti

Valerija

Iš vis cukraus nededu o dedu 3vnt kiaušinių. Tešlą ir turi būti minkšta ir varsketukai nebūna kieti
Atsakyti

Mm

O man nepatiko pagal šį receptą, per minkštos konsistencijos gavosi
Atsakyti

Alina

Reikėjo daugiau miltų įdėt

VJ

Gi sakė, kad vaikams gamina, todėl ir minkšti, ir saldi.

Vaige

As tiek daug cukraus nededu
Atsakyti

Zuzana

O su manais dar skaniau. Pabandykit.
Atsakyti

Kas kaip nori ir taip daro

Kas kaip nori ir taip daro

Vaidike

As isvis nededu kiausiniu
Atsakyti

Jevdokija

Nuo vaikystės mama mums taip gamino ir aš taip darau.Ačių,kad priminet!
Atsakyti

Jūratė

Nuostabūs gavosi 👌 Ačiū už receptą
Atsakyti

As

Aš niekad neberiu cukraus. Kam? Ir taip to cukraus kalnai visuose produktuose.

juozas

as tokius valgiau jau pries 50metu
Atsakyti

SNIGINA

tikrai sutinku su jumis

aras

Valgyk varškėtukus, valgyk ir dar 50 metų gyvensi.😀

Vilma

Ar ne per daug cukraus? O jūs pabandykit visiškai be cukraus su trupučiu druskytės ir patiekite su grietinės ir sviesto padažiuku
Atsakyti
Desertas: "Lvovo" varškėtis
(4)
Desertas: Varškės pudingas
(6)