Skanūs, paprasti ir sveiki kepti varškiečiai su aguonomis

2021-06-02 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Skanūs, paprasti ir sveiki kepti varškiečiai su aguonomis
Tai itin skanūs kepti varškėčiai su aguonomis, pagal mano močiutės receptą. Žinau, kad pavadinime parašiau varškiečiai, bet tai padariau būtent savo močiutės garbei, kuri būtent taip visada tardavo ir rašydavo šį pavadinimą, tad tegul labai nesupyksta kalbininkai. Šiuos varškėčius išties paruošite visiškai paprastai, o jų skonis nuostabus. Pamėginkite ir pasilepinkite.

Ingredientai

    • varškė: 300 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • aguonos: 1 valgomojo šaukšto
    • miltai: 3 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: šlakelio (varškėčiams kepti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia varškę išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kiaušiniu.
  2. 2. Tada suberkite miltus, aguonas bei kepimo miltelius. Masę gerai išmaišykite.
  3. 3. Aliejų įkaitinkite keptuvėje.
  4. aliejus įkaitinamas keptuvėje
  5. 4. Drėgnomis rankomis suformuokite varškiečius ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda bei pilnai iškepa.
  6. 5. Jeigu norisi, iškeptus galima pabarstyti cukraus pudra.
  7. 6. Labai skanu patiekti su mėgstamomis uogomis, uogiene ir/ar jogurtu. Pasilepinam!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau varškėčių receptų rasite: Varškėčiai.
Blynai su avižiniais miltais
(3)