Greitai pagaminami kepti varškėčiai su maskarpone keptuvėje

2022-02-08 Autorius WorldRecipes.lt

Greitai pagaminami kepti varškėčiai su maskarpone keptuvėje
Vieną rytą labai užsinorėjau pasigaminti varškėčių varškėčių. Tikrus varškėčius jau gaminau daugybę kartu ir labai norėjau išmėginti kažką naujo. Pasižvalgiau po interneto platybes ir užkliuvo receptas su maskasponės sūriu. 

Šaldytuve kaip tik tuo metu praimtą maskarponės pakuotę. Tad nusprendžiau, kad laikas pamėginti šiuos greitai pagaminus keptuvėje keptus varškėčius. 

Nors gaminant atrodė, kad tešla ganėtinai lipni, miltų aš daugiau nedėjau ir pasiklioviau pateiktu receptu. Nusprendžiau, kad privalo būti gerai. Ir tikrai nenusivyliau, varškėčiai gavosi labai gardūs. Jie buvo itin minkšti ir purūs. Skonis buvo švelnesnis nei įprastai gaminamų varškėčių. Tad šį kartą dalinuosi receptu ir Jumis, būtinai pamėginkite šį nuostabų patiekalą, kuris patiks ne tik Jums, bet ir visai Jūsų šeimai.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • varškė: 100 gramų
    • maskarponės sūris: 100 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • miltai: 4 valgomųjų šaukštų
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaušktelio
    • druska: žiupsnelio
    • ghi sviestas: kepimui (arba kokosų aliejus)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinį išplakite su druska.
  2. 2. Tada sudėkite varškę ir maskarponės sūrį. Viską gerai pertrinkite šakute, kad gautųsi vientisa masė.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į varškės masę.
  5. 4. Viską maišykite šakutės pagalba iki vientisos tešlos.
  6. 5. Suformuokite varškėčius. Kaip jau minėjau, tešla bus lipni, tad prieš kiekvieną varškėtį rankas sušlapiname vandeniu. Galite įdėti daugiau miltų, bet tada varškėčiai nesigaus tokie minkšti, o ir sušlapinus rankas, tešla formuojasi ganėtinai lengvai. Patartina varškėčius iškart dėti į karštą keptuvę su riebalais.
  7. 6. Kepkite maskarponės varškėčius ant sviesto arba kokosų aliejaus ant vidutinės kaitros iki kol gražiai apskrunda, tada apverskite ir apskrudinkite kitą pusę.
  8. 7. Patarimas: Geriau kepkite mažesnius varškėčius, šitaip būsite tikri, kad jų vidus tikrai iškepė.
  9. 8. Patiekite su grietine, uogiene arba šviežiais vaisiais. Arba visais pagardais iškart. Kaip jau tik labiau mėgstate. Skanaus!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau varškėčių receptų rasite: Varškėčiai.
Lietiniai blynai su ančiukų širdelėmis ir pievagrybiais
(1)
Purūs blynai su obuoliais
(32)
Mėlynių blynai su kefyru
(1)