Plikytos tešlos blyneliai

2019-04-02 Autorius Baltoje lėkštėje

Plikytos tešlos blyneliai
Turiu pripažinti, kad tokią plikytą lietinių tešlą atradau visai neseniai, tačiau su šeima šiuos blynelius pamilome iškart. Dabar drąsiai šiuo receptu dalinuosi su visomis draugėmis ir susilaukiu didelių komplimentų, kad ir jų šeimos nariai būna labai patenkinti valgydami tokius pusryčius. Atėjo ir Jūsų eilė pamėginti, manau, kad nenusivilsite! :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • grietinė: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: 250 gramų
    • vanduo: 250 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius išplakite su cukrumi bei druska. Įdėkite grietinės bei išmaišykite.
  2. 2. Įpilkite aliejaus bei išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Užvirinkite vandenį. Į tešlą įdėkite dalį miltų. Išmaišykite, įpilkite verdančio vandens, išmaišykite.
  5. 4. Tada įdėkite likusius miltus ir vandenį bei išmaišykite. Tešlos konsistencija turėtų gautis maždaug grietinės tirštumo.
  6. 5. Po to į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus.
  7. keptuvė su šlakeliu aliejaus
  8. 6. Kepkite blynus iš abiejų pusių, kol pilnai iškepa.
  9. 7. Patiekite su mėgstamais pagardais ir skanaukite!
  10. plikyta lietinių tešla
  11. 8. Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.
Bulvių ir burokėlių blynai su žalumynų padažu
(5)
Nesaldus lietinių blynų tortas - su pievagrybiais ir mėsa (šonine)
(2)
Blynų tortas Petsonas
(2)