Avižiniai blynai su jogurtu, obuoliais ir manų kruopomis

2020-03-28 Autorius WorldRecipes.lt

Avižiniai blynai su jogurtu, obuoliais ir manų kruopomis
Man asmeniškai šis receptas yra naujovė, neseniai jį susiradau internete ir nusprendžiau išmėginti. Šiek tiek pakoregavau pagal savo šeimos poreikius ir pasigaminau. Blynai gavosi drėgni ir tikrai gardūs. Verti išmėginimo!

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • jogurtas: ~150 gramų (tinka tiek natūralus, tiek su priedais)
    • avižiniai dribsniai: ~4-5 valgomųjų šaukštų
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų (jeigu jogurtas saldus, cukraus kieki sumažiname)
    • cinamonas: 1 valgomojo šaukšto
    • obuoliai: 2
    • manų kruopos: 6-8 valgomųjų šaukštų (labai priklauso nuo obuolio)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš vakaro sumaišykite jogurtą su avižiniais dribsniais ir palikite avižinius dribsnius išbrinkti.
  2. 2. Kitą dieną pasiraitokite savo rankoves ir gaminkite blynus.
  3. Reklama
  4. 3. Į jogurto masę įdėkite sodą ir palikite suputoti keletai minučių.
  5. 4. Kiaušinius suplakite su cukrumi iki purios masės (maždaug 5 minutes), įmaišykite cinamoną ir jogurto masę.
  6. 5. Obuolius sutarkuokite burokinės tarkos pagalba, sudėkite į blynų tešlą ir įmaišykite manų kruopas.
  7. 6. Kepkite keptuvėje ant aliejaus arba sviesto kaitinant ant nedidelės ugnies.
  8. 7. Iškeptus blynus patiekite su mėgstamais pagardais ir skanaukite!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau avižinių blynų receptų rasite: Avižinių blynų receptai.