Čirviniai blynai su pienu ir ištirpintu sviestu

2023-11-07 Autorius WorldRecipes.lt

Čirviniai blynai su pienu ir ištirpintu sviestu
Paskutinis pirkinys į mano virtuvę - čirvinių blynų keptuvė (senoji sugedo). Ilgai galvojau, ar reikalingas dar vienas prietaisas virtuvėje, nes pastaruoju metu čirvinius blynus kepdavau itin retai, bet vis dėlto nusprendžiau, kad bus naudojamas. Visgi ir vaikams didžiulis džiaugsmas valgyti ne paprastus blynus, o gražius širdelės formos. Beje, receptą naudojau iš pirmo karto patį geriausi, blynai gavosi labai minkšti, purūs, tikrai rekomenduoju. Man asmeniškai nepatinka traškūs blynai, jei traškūs tuomet jau vafliai - lieka tik patiekimo su šviežiomis braškėmis arba bananais, šokoladiniu pagardu - ir gaunasi desertas!

Ingredientai

    • miltų: 400 gramų
    • kiaušinių: 4
    • sviesto: 125 gramų
    • pieno: 500 mililitrų
    • kepimo miltelių: 6 gramų
    • cukraus: 25 gramų
    • druskos: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.
  2. 2. Po truputį maišydami pilkite pieną, po vieną įmuškite kiaušinius.
  3. Reklama
  4. 3. Sviestą ištirpinkite ir kai šiek tiek pravės įmaišykite į tešlą.
  5. 4. Čirvinę keptuvę patepkite trupučiu aliejaus, gerai įkaitinkite ir kepkite širdutes.
  6. 5. Patiekite su mėgstamais pagardais ir skanaukite! :)
Bananiniai blynai su šokolado gabaliukais
(2)
Žemaičių blynai kepti orkaitėje
(12)