Greiti ir purūs mieliniai blynai

2023-09-18 Autorius WorldRecipes.lt

Greiti ir purūs mieliniai blynai
Ir tikrai nėra būtina laukti Užgavėnių, kad išsikepti labai skanių mielinių blynų. Gi drąsiai galima kepti ir šiaip, be jokios progos. Tai va ir mūsų namai vakar pakvipo greitai pagaminamais mieliniais blynais, kurie gavosi stori, tarsi pagalvėlės, purūs, minkšti ir labai skanūs. Dalinuosi su jumis savo itin pamėgtu mielinių blynų receptu. Jeigu jūs turite savo skanių mielinių blynų receptų, pasidalinkite juo komentaruose. Sutarta?

Patarimas: Į blynų tešlą, jeigu norisi, dar papildomai galite įdėti razinų arba džiovintų spanguolių, bet aš šį kartą gaminau be jų.

Ingredientai

    • pienas: 500 mililitrų
    • kvietiniai miltai: ~430 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų (jei mėgstate saldžiau, galite dėti daugiau)
    • druska: žiupsnelio
    • sausos mielės: 7 gramų
    • aliejus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenį suberiame miltus, mieles, cukrų ir druską. Išmaišome.
  2. 2. Tada kiaušinius išplakame.
  3. Reklama
  4. 3. Pašildome pieną ir sumaišome su kiaušiniais.
  5. 4. Tuomet kiaušinių ir pieno plakinį sumaišome su miltais, mielėmis, cukrumi ir druska. Gerai išmaišome ir, uždengę dubenį maistine plėvele, pastatome šiltai kilti maždaug pusvalandį. Po pusvalandžio blynų masė būna gerai iškilusi ir padvigubėjusi.
  6. 5. Po to blynų masę išmaišome ir pradedame kepti blynelius.
  7. 6. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir dedame vieną valgomą šaukštą į keptuvę.
  8. 7. Apkepame blynus iš abiejų pusių.
  9. 8. Patiekiame ir skanaujame!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau mielinių blynų receptų rasite: Mieliniai blynai.
Žemaičių blynai kepti orkaitėje
(12)
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
(4)