Moliūgų blyneliai su pienu ir imbieru

2023-10-22 Autorius WorldRecipes.lt

Moliūgų blyneliai su pienu ir imbieru
Nors tikrai nesu didelė moliūgų blynelių kepimo specialistė, bet galiu drąsiai prisiekti, kad tai skaniausi kada nors mano valgyti moliūginiai blynai! Receptas atrastas amerikietiškame YouTube (pabaigoje prisegiau ir video pagal kurį gaminau), tad ir blyneliai mano galva gavosi itin amerikietiški - minkšti, purūs, su daug prieskonių, visai ne kaip mums įprasti blynai. Labai drąsiai rekomenduoju pamėginti. :)

Ingredientai

    • miltų: 2 stiklinių
    • cukraus: 3 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinių: 1
    • tarkuoto moliūgo: 1 stiklinės
    • pieno: 1,5 stiklinės
    • augalinio aliejaus: 2 valgomųjų šaukštų
    • citrinų: ketvirtadalio
    • kepimo miltelių: 2 arbatinių šaukštelių
    • sodos: 1 arbatinio šaukštelio
    • druskos: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cinamono: 1 arbatinio šaukštelio
    • kvapiųjų pipirų: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • malto imbiero: 0,5 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir smulkiai sutarkuokite.
  2. 2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus skystus ingredientus - kiaušinį, pieną, moliūgų tyrę ir aliejų.
  3. Reklama
  4. 3. Kitame dubenyje sumaišykite visus sausus produktus - miltus, cukrų, druską, kepimo miltelius, sodą ir prieskonius.
  5. 4. Tuomet palaipsniui įmaišykite skystus produktus į miltų mišinį, patogiausia tai daryti plakant mikseriu.
  6. 5. Pačią paskutinę pasilikite citriną - įspauskite sultis į tešlą, jei mėgstate, galite įtarkuoti ir žievelės (aš nemėgstu žievelės, tad netarkavau).
  7. 6. Keptuvę šiek tiek patepkite riebalais ir, kai įkais, kepkite blynelius.
  8. 7. Palaukite, kol blynelis išsipūs ir taps smarkiai korėtas - tuomet verskite ir apkepkite kitą pusę.
  9. 8. Praktinis patarimas - blynai gaunasi itin minkšti, tad kad būtų lengviau juos apversti rekomenduoju kepti juos laisviau, tai yra neprigrūsti pilnos keptuvės.
  10. 9. Patiekite su trupučiu lydyto sviesto, arba klevų sirupo, arba tiesiog uogomis ir grietine - kaip jums skanu. Pasilepinkite!