Gardūs Neringos mieliniai blynai

2024-02-12 Autorius WorldRecipes.lt

Gardūs Neringos mieliniai blynai
Stori, labai gardūs bei pasipūtę. Štai tokie bus mūsų Užgavėnių mieliniai blynai, kuriuos neseniai išmokau gaminti iš savo draugės Neringos. Tiesa, turiu iškart pasakyti, kad šie blynai nėra itin saldūs. Mes juos šį kartą pasirinkome valgyti su uogiene ir tada saldumo tikrai  užteko. Bet jei esate tie, kuris mėgsta itin saldžiai, ir norisi saldesnių blynų, gamindami dedame šiek tiek daugiau cukraus.

O jūs kepate pačius įvairiausius blynus per Užgavėnes? Jei taip - štai nuostabus jų receptas Jums.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • pienas: 500 mililitrų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • sausos mielės: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 500 gramų
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pieną šiek tiek pašildykite.
  2. 2. Tada į pašildytą pieną berkite cukrų bei mieles. Išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet į dubenį berkite miltus, vanilinį cukrų, druską, aliejų bei muškite kiaušinius.
  5. 4. Ant viršaus pilkite pieno ir mielių masę. Viską gerai išmaišykite.
  6. 5. Tešlą uždenkite švariu virtuviniu rankšluostuku ir palikite šiltai maždaug 1-2 valandas, kad pakiltų.
  7. 6. Po to kepame blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus ant silpnos ugnies, keptuvę uždengę dangčiu.
  8. 7. Patiekite su mėgstamais pagardais: uogiene, uogomis, jogurtu ar grietine. Arba kitais mėgstamais. Skanaukite!
Olandiškas blynas su slyvomis
(2)
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
(4)
Blyneliai su plaučiais
(2)
Blynai su avižiniais miltais
(3)