Avižinių dribsnių blyneliai su pievagrybiais

2017-10-17 Autorius Išbandyti receptai

Avižinių dribsnių blyneliai su pievagrybiais

Ingredientai

    • avižiniai dribsniai: 1,5 stiklinės
    • pienas: 1 stiklinės
    • svogūnai: 1
    • pievagrybiai: 200 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • malti juodieji pipirai
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia avižinius dribsnius užplikome verdančiu pienu bei paliekame, kad išbrinktų (apie 60 minučių).
  2. 2. Tuomet svogūnus bei pievagrybius smulkiai supjaustome, sumaišome su brinkintais dribsniais, įmušame kiaušinius, įberiame prieskonių ir viską išmaišome (turi gautis tiršta klampi masė). Tada šaukštu formuojame blynus bei kepkite orkaitėje arba keptuvėje.
  3. 3. Pastebėjimas: Jei norisi sveikesnio patiekalo, kepame orkaitėje (180 laipsnių temperatūroje maždaug 20 minučių), bet iškepti keptuvėje su aliejumi blyneliai yra žymiai skanesni.
  4. 4. Tada patiekiame vienus, su jogurtu, grietine arba varškės padažu. Skanaujame!
Pikantiški varškėčiai su voveraičių padažu
(1)
Bulvių ir salierų blyneliai
(1)
Cukinijų blynai su maskarpone
(1)