Amerikietiški blyneliai su klevų sirupu ir skrudinta šonine

2024-02-05 Autorius WorldRecipes.lt

Amerikietiški blyneliai su klevų sirupu ir skrudinta šonine
Šiandien Jums noriu parodyti amerikietiškus blynelius, kuriuos įsimylėjau keliaudama JAV. Pamenu, kai pirmą kartą jų užsisakiau, man labai keista buvo, kad jie patiekiami su skrudinta šonine ir klevų sirupu, atrodė visiškai tinkamas derinys. Tačiau draugė įtikino, kad juos tiesiog privalu išmėginti, kol keliauji po tokią šalį. Ir tai padariau. Pamilau juos nuo pat pirmojo kąsnio - viskas puikiai "žaidė" tarpusavyje ir sukūrė skonių audrą burnoje. Jau grįždama į Lietuvą žinojau, kad tokius gaminsiu ir savo virtuvėje, tad grįžusi susiradau patinkantį receptą ir dabar nuolat šeimai ruošiu tokius blynus. Būtinai mėginkite ir Jūs!

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • miltai: 200 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • pienas: 250 mililitrų
    • šaltai rūkyta šoninė: 8-10 riekelių
    • klevų sirupas (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų, baltymus atidedame.
  2. 2. Tada į dubenį persijojame miltus ir kepimo miltelius, įberiame druskos bei cukraus, įdedame trynius ir plona srovele supilame pieną, nuolat maišydami šluotele. Tešlą išmaišome taip, kad nebūtų gumuliukų (jeigu nesigauna, tuomet perkošiame per sietą).
  3. 3. Tuomet išplakame baltymus iki standžių putų ir sumaišome su likusia tešla.
  4. 4. Kepame blynelius sausoje keptuvėje, iš abiejų pusių, kol pilnai iškepa.
  5. 5. Šoninės riekeles pakepame keptuvėje, nusausiname nuo riebalų pertekliaus popieriniais rankšluosčiais.
  6. 6. Patiekiame su klevų sirupu arba kitokiu pagardu ir lepinamės!
Purūs blynai su obuoliais
(32)