Siuzetės blyneliai su pienu ir apelsininiu padažu

2023-09-12 Autorius WorldRecipes.lt

Siuzetės blyneliai su pienu ir apelsininiu padažu
Tokie siuzetės blyneliai, pagal pasakojimus, buvo sukurti atsitikus klaidai - netyčia užsiliepsnojus blynelių padažui. Jeigu tai yra tiesa, klaida buvo labai vykusi bei gardi - dar nuo devyniolikto amžiaus pabaigos šie blyneliai yra laikomi vienu iš klasikinių prancūziškų desertų. Restoranuose jie įprastai yra patiekiami liepsnojantys - apšlaksčius juos apelsinų likeriu Grand Marnier bei padegus. Štai tokie yra klasikiniai, tikrieji siuzetės blyneliai. Namie galite pasigaminti paprastesnį patiekimą - iškeptus lietinius blynelius pamirkome apelsininiame padaže, paruoštame iš sviesto, natūralių apelsinų sulčių, cukraus bei apelsinų likerio arba brendžio. Šiek tiek įtarkuotos apelsino žievelės sustiprina padažo skonį. Siuzetės blynelius pagaminti yra ganėtinai nesunku, todėl jie gali būti ne tik nuostabiu desertu, bet ir tobulais savaitgalio pusryčiais. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Blyneliams:
    • miltai: 125 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • pienas: 300 mililitrų
    • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    Padažui:
    • apelsinų sultys: iš 2 vnt.
    • sviestas: 125 gramų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • brendis: 4 valgomųjų šaukštų (arba apelsinų likeris)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Blynelių tešla: Pirmiausia į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinio trynį (baltymą pasilikite), įpilkite aliejų bei sumaišykite.
  2. 2. Po truputį į tešlą įmaišykite pieną - privalo gautis skysta vientisa tešla.
  3. Reklama
  4. 3. Tada kiaušinio baltymą su vienu šaukšteliu cukraus išplakite iki baltų putų bei atsargiai įmaišykite į blynelių tešlą.
  5. 4. Tuomet aliejumi suvilgytoje bei gerai įkaitintoje keptuvėje iškepkite lietinius blynelius.
  6. 5. Padažas: Į keptuvę supilkite apelsinų sultis, sudėkite sviestą, cukrų ir įpilkite brendį bei virkite keletą minučių, kol išsilydo sviestas ir nugaruoja alkoholis.
  7. 6. Po to imkite iškeptą blynelį, merkite jį į keptuvę su padažu.
  8. 7. Keptuvėje perlenkite blynelį du kartus pusiau, kad blynelis iš visų pusių susivilgytų apelsinų padažu.
  9. 8. Taip įdarytus blynelius dėkite į lėkštes bei patiekite. Skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.
Blynai su šokoladiniu ir karameliniu sirupu
(1)
Tuno ir cukinijų blynai
(4)
Moliūgų blynai su sūriu
(2)