Šių svogūnų blynelių receptas įprastai Kinijoje yra perduodamas iš kartos į kartą.
Ingredientai
miltai: 225 gramų
verdantis vanduo: 150 mililitrų
sezamų aliejus: 1 šaukštelio
žalieji svogūnai laiškai: 4
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia miltus suberiame į dubenį. Įberiame druskos, įpilame sezamų aliejų ir verdantį vandenį.
2. Labai greitai užminkome tešlą, greitai maišydamos mišinį mediniu šaukštu (lazdelėmis), kol visi miltai sušlaps.
Reklama
3. Tešlą paliekame atvėsti ir tuomet minkome rankomis iki vientisos masės.
4. Tada susukame tešlą į rutulį, padedame į dubenį ir uždengiame rankšluosčiu, paliekame 20-30 minučių.
5. Darbinį paviršių pabarstome miltais ir iškočiojame tešlą į 2-3 milimetrų storio stačiakampį arba kvadratą. Sutepame augaliniu aliejumi bei pabarstome svogūnais.
6. Tešlą sandariai susukame į ritinį ir supjaustome į 12 dalių (galite matyti nuotraukose žemiau gamybos procesą).
7. Užgnybiame kiekvieną gabaliuką iš abiejų pusių, ištiesiname gabaliukus delnu ir susukame į ploną, maždaug 10 centimetrų skersmens blyną.
8. Įkaitiname aliejų ant vidutinio kaitrumo ugnies (nepagailime aliejaus, kad susidarytų traški pluta).
9. Kepame blynus iki auksinės rudos spalvos. Skanaujame!
10. Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.