Bulvių ir burokėlių blynai su žalumynų padažu

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Bulvių ir burokėlių blynai su žalumynų padažu
Ar kada gaminote bulvinius blynus su burokėliais? Jeigu ne, atėjo pats laikas tai padaryti. Jų skonis labai puikus ir pavyksta jie tikrai nuostabiai. Gaminau jau ne kartą ir būtinai šitaip gaminsiu ateityje, nes patiko ir pačiai, ir iš šeimos sulaukiau daugybės komplimentų. Tad nusprendžiau, kad atėjo laikas pasidalinti šiuo receptu su Jumis visais. Jei dar nemėginote - šiandien puiki proga! 

Ingredientai

    • bulvės: 1 kilogramo
    • burokėliai: 300 gramų
    • svogūnai: 1 (nėra būtina)
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • kiaušiniai: 2
    • kvapnieji juodieji pipirai (žirneliais): 0,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • džiovinti muskato žiedai: žiupsnelio
    • džiovintos aitriosios paprikos: 1-2
    • aliejus (kepimui)
    Padažui: 
    • varškė: 200 gramų
    • netiršta grietinė: 2 valgomųjų šaušktų
    • druska
    • pipirai
    • citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
    • kapoti žalumynai: pagal skonį (~0,5 stiklinės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Padažui skirtus produktus išsukite iki glotnios masės, pasūdykite.
  2. 2. Paruoštas bulves ir burokėlius smulkiai sutarkuokite, sumaišykite su citrinų sultimis ir kiaušiniais.
  3. Reklama
  4. 3. Prieskonius sugrūskite piestoje (ar sumalkite malūnėliu) ir suberkite į blynų tešlą.
  5. 4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, pilkite po samtelį masės, išskleiskite ją į delno dydžio blyną ir kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys traški plutelė.
  6. 5. Tokie blynai skaniausi tiesiai iš keptuvės. Padažo kiekvienas valgytojas gali užsidėti ant blyno ar šalia jo.
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau burokėlių blynų receptų rasite: Burokėlių blynai.
Cukinijų blynai su maskarpone
(1)
Purūs blynai su bananais ir cinamonu
(2)
Labai skanūs cukinijų blyneliai su varške ir dzadzikiu pagal Beatą
(4)
Kefyro blynai su šokolado gabaliukais
(1)