Kepti vafliai - čirviniai blynai su vandeniu

2022-06-11 Autorius Neringos blogas

Kepti vafliai - čirviniai blynai su vandeniu
Iš mamos atsivežiau labai pamiltą senovinę vaflinę, nes labai nekantraudama norėjau pamėginti iškepti čirvinius blynus su vandeniu, kurių receptą nusižiūrėjau viename užsienio portale. Asmeniškai niekada šitaip nebuvau gaminusi, tad labai "knietėjo" tai padaryti kuo greičiau. Patys blynai kiek priminė vaflius, bet buvo labai skanūs ir buvo greitai suvalgyti. Receptas tikrai bus kartojamas dar ne vieną kartą. Eikite ir Jūs pamėginkite šių tobulų blynų jau šiandien! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiaušiniai: 2
    • sviestas: 50 gramų
    • miltai: 150 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: ~60-70 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanduo: 100 mililitrų
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą, kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų išmaišome (galite ir išplakti) iki purios, vientisos masės.
  2. 2. Tada miltus sumaišome su kepimo milteliais ir gerai išmaišome su vandeniu, kad neliktų grūdelių.
  3. Reklama
  4. 3. Supilame į sviesto - kiaušinių masę.
  5. 4. Viską gerai permaišome.
  6. 5. Vaflių - čirvinių blynų keptuvę įkaitiname, patepame riebalais, samteliu pilame paruoštą tešlą ir apverčiant keptuvę iškepame vaflius - čirvinius blynus.
  7. 6. Patiekiame su mėgstama uogiene, grietine, plakta grietinėle arba kitais mėgstamais pagardais. Skanaukite! ;)
  8. čirviniai blynai su vandeniu
Kokosiniai blyneliai
(1)