Blynai su obuoliais ir cinamonu (tešla su grietine ir pienu)

2023-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Blynai su obuoliais ir cinamonu (tešla su grietine ir pienu)
Tikrai galiu drąsiai visiems pasigirti, kad blynus kepti man sekasi labai gerai. Visokiausius. Tiek saldžius, tiek sūrius. Tiek plonyčius lietinius, tiek tradicinius mielinius. Labiausiai mano namuose mėgstami stori miltiniai blynai su įvairiais įdarais, bet blynai su obuoliais rudenį man yra kažkas fantastiško ir yra tikrai privalomi! Tai tarsi kitokia obuolių pyrago forma. Visada ant stalo būtinai padedu ir indelį uogienės, bet dažniausiai ji lieka net nepaliesta, obuoliai blynus ir taip padaro drėgnus. Kartais juos įtarkuoju, bet šį kartą nusprendžiau įpjaustyti riekelėmis. Ir gavosi itin puikiai! :) 

Ingredientai

    • grietinė: 0,5 puodelio
    • pienas: 0,5 puodelio
    • rapsų aliejus: 0,3 puodelio
    • cukrus: 0,3 puodelio
    • kiaušiniai: 2
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    • miltai
    • obuoliai: kelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išplakite su cukrumi. Įmaišykite pieną, aliejų, grietinę, vanilę, druską, cinamoną, kepimo miltelius bei viską gerai suplakite.
  2. 2. Tada miltus berkite po truputį, jų reikia tiek, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet kuo plonesnėmis skiltelėmis įpjaustykite obuolius.
  5. 4. Keptuvę įkaitinkite, nustatykite vidutinę kaitrą bei šaukštu formuokite blynelius.
  6. 5. Kai ant viršaus susidaro burbuliukų, blynus apverskite bei dar pakepkite kelias minutes. Kadangi į tešlą pylėme aliejaus, papildomų riebalų keptuvei patepti visai nereikia, blyneliai nesvyla.
  7. 6. Patiekite su mėgstamais pagardais ir skanaukite!
Blynai su obuoliais ir cinamonu (tešla su grietine ir pienu)
Blynai su obuoliais ir cinamonu (tešla su grietine ir pienu)

Blynų kepėjas

Nepatiko, neparašyta, kiek dėti miltų. Nors rašo, kad įmaišius į tešlą aliejaus, blyneliai nesvils, bet gaminant jie svilo net ant keptuvės įpylus papildomo aliejaus. Dėl to paties aliejaus blyneliai gavosi ištižę, nepavyko apversti, nes suplyšdavo. Riebūs. NEREKOMENDUOJU.
Atsakyti

kaip galima nesuprasti?

Kiek dėti miltų? Dėk tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo.
Atsakyti
Bulviniai blynai iš šviežių bulvių
(1)
Plikyti lietiniai blynai
(1)
Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai
(4)