Tikri žemaičių blynai su virta mėsa

2024-01-29 Autorius WorldRecipes.lt

Tikri žemaičių blynai su virta mėsa
Aš labai mėgstu lietuvišką virtuvę, nors dažnai pasirenku gaminti patiekalus, kurie jai nepriklauso. Bet pas mus šeimoje yra tradicija, kad bent kartą per dvi savaites būtinai gaminame kažką iš mūsų nacionalinės virtuvės. Dažnai tai būna mums visiems įprasti cepelinai, bet kartais stengiuosi pagaminti ir žemaičių blynus, kuriuos taip mėgsta mano vyras.

Kaip Jūs mėgstate gaminti žemaičių blynus? Kokį įdarą dažniausiai pasirenkate? Aš mėgstu gaminti su kiauliena, jie man pavyksta patys skaniausi (šiandien šį variantą ir pateiksiu). Bet paįvairinimui kartais pasirenku ir žemaičių blynus su vištiena arba žemaičių blynus su grybais. Retais atvejais pasigamintu ir vegetariškus žemaičių blynus su varške, bet juos nelabai mėgsta mano vyras, tai juos gaminu rečiau. Taigi, grįžtam prie nuostabaus recepto su mėsa ir einam gaminti. 

Ingredientai

    • bulvių: 1 kilogramo
    • kiaušinių: 1
    • miltų: 3 valgomųjų šaukštų
    • virtos kiaulienos: 400 gramų
    • svogūnų: 1
    • sviesto: 1 valgomojo šaukšto
    • maltų džiūvėsių: 2 valgomųjų šaukštų
    • aliejaus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druskos: 1 arbatinio šaukštelio
    • pipirų: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia bulves nulupame.
  2. lupamos bulvės
  3. 2. Išverdame bulves.
  4. verdamos nuluptos bulvės
  5. 3. Šiek tiek atvėsiname bei sutriname grūstuvu arba sumalame mėsmale.
  6. grūdamos virtos bulvės
  7. 4. Tada įmušame kiaušinį, įberiame miltus, pasūdome bei gerai išminkome.
  8. 5. Tuomet sumalame virtą mėsą. Svogūną smulkiai supjaustome bei pakepiname svieste. Sudedame svogūnus į maltą mėsą, pasūdome, pagardinkite pipirais pagal skonį bei gerai išmaišome.
  9. malta mėsa su svogūnais žemaičių blynams
  10. 6. Iš maltų bulvių tešlos padarome norimo dydžio paplotėlius, dedame šaukštą mėsos įdaro, užlenkiame kraštus bei suformuojame pailgą blynelį.
  11. 7. Lėkštėje sumaišome šaukštą miltų bei du šaukštus džiūvėsėlių, apvoliojame mišinyje blynelius. Kepame keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol blyneliai gražiai apskrus.
  12. iškepti žemaičių blynai
  13. 8. Galiausiai patiekiame su liesu jogurtu arba grietine (mums labiau patinka su grietine).
  14. patiekti žemaičių blynai

Toma

Iki šiol visada suvalgydavau ganėtinai didelius du žemaičių blynus ir man pakakdavo, būdavau visiškai soti. Pasigaminau pagal šį receptą ir ką Jūs sau galvojat - suvalgiau KETURIS. Išsipučiau kaip dramblys, bet jie buvo tokie skanūs, kad tiesiog negalėjau nustoti valgyti. Jeigu dar kas abejojate ar juos išmėginti - tai bėkit į virtuvę ir dabar (na arba į parduotuvę, jeigu neturit reikiamų ingredientų).
Atsakyti

Irena

Senas receptas kaip gyvenimas, nieko naujo

Agnė

Savaitgaliais su vyru mėgstate pasilepinti tokiais riebesniais lietuviškais patiekalais. Ir pagaliau atėjo žemaičių blynų eilė, tai pasirinkome gaminti pagal šį receptą. Pavyko tikrai fantastiškai... Toks skanumėlis, būtinai gaminsime taip ir ateityje :)
Atsakyti

Receptų mylėtoja

Tai toks patiekalas, kurį tikriausiai kasdien galėčiau valgyt :D bet tikriausiai greit pro duris nebetilpčiau
Atsakyti

Lina Kazlauskaitė

Visada iki šiol bijojau gaminti žemaičių blynus, man jie kažkodėl atrodė kaip "aukštasis pilotažas", bet pagaliau prisiruošiau ir pasinaudojau šiuo receptu, tikrai nuostabiai pavyko. Vyras sakė, jog turėsiu dar šią savaitę gaminti juos antrą kartą, o tai yra didžiulis įvertinimas. :)
Atsakyti

Indrė Žalnieriūte

Aš juos geriau gaminu su jautiena, vietoje kiaulienos, nežinau kaip kitiems, bet man tiesiog gaunasi skaniau. :)
Atsakyti

Irena

Ačiū labai, jau buvau uzmirsus. Oi kaip skanu
Atsakyti

Gitana

Aš verdu bulves su lupenomis, tada nulupu ir jas sumalu toliau kaip recepte, vietoje mėsos dažnai naudoju daktarišką dešrą reikia apvirti (reikia ir svogūno galvutę įdėti žalią, bet ne keptą ir ne virtą) tada sumalu gaunasi birūs įdaras
Atsakyti