Greiti avižiniai blynai be gliuteno, su kefyru ir soda

2023-10-07 Autorius WorldRecipes.lt

Greiti avižiniai blynai be gliuteno, su kefyru ir soda
...Kai tik užsinorime saldesnių pusryčių, bet tuo pačiu ir sveikesnių bei neapsunkinančių. Avižinių dribsnių blynai idealiai iškepa ir be jokių įprastų miltų, tik verta žinoti tris purių, minkštų blynų paslaptis: 

1) rekomenduotina tešlai naudoti kambario temperatūros produktus, tuomet tešla bus puresnė, kepant labai gražiai išsikels; kefyrą net rekomeduojama pašildyti iki ~60 laipsnių temperatūros, bet gerai būtų ir jei jis bus bent kambario temperatūros - šiltame kefyre sodai daug lengviau atlikti savo kildinimo misiją 
2) pagamintai tešlai leisti pastovėti maždaug 10 min - kad viskas išbrinktų ir vėl tai padėtų padidinti tešlos purumą 
3) pakilusios tešlos nemaišyti, kad neišeitų oras.

Paslaptis jau žinom, lieka tik eiti ir gaminti!

Ingredientai

    • avižiniai dribsniai: 150 gramų (1,5 puodelio)
    • kiaušiniai: 1
    • druska: kruopelė
    • cukrus: žiupsnio
    • šiltas kefyras: 250 mililitrų
    • kepimo soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 1 valgomojo šauškto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sutrinkite trintuvu arba kavamale avižinius dribsnius iki miltų birumo.
  2. 2. Tada dubenyje išplakite kiaušinį su druska ir cukrumi, supilkite aliejų, šiltą kefyrą, gerai įmaišykite sodą.
  3. 3. Tuomet suberkite sutrintus avižinius dribsnius, išmaišykite ir atidėkite tešlą maždaug 10 minučių pastovėti.
  4. 4. Tešlai pakilus jos maišyti nebereikėtų.
  5. 5. Atsargiai semkite šaukštu ir dėkite į gerai aliejumi įkaitintą keptuvę nedidelius blynelius.
  6. 6. Kepkite ant vidutinės kaitros, ne per didelės, kad blyneliai spėtų sutvirtėti.
  7. 7. Atsargiai apverskite ir dar kelias minutes pabaikite kepti kitą pusę.
  8. 8. Patiekite su mėgstamais pagardais ir skanaukite! :)
Greiti avižiniai blynai be gliuteno, su kefyru ir soda
Greiti avižiniai blynai be gliuteno, su kefyru ir soda
Tuno ir cukinijų blynai
(4)
Speltų blynai su šonine ir bananais
(1)