Lietinių blynelių apkepas su varške

2024-06-03 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Lietinių blynelių apkepas su varške
Vakar buvo tėvo diena ir žinojome, kad vakare kepsime šašlykus, nes vyras juos labai mėgsta, tačiau vaikai užsinorėjo blynų. Tačiau norėjosi kažkokių šventinių pusryčių, tad nusprendžiau iškepti tokį lietinių blynelių apkepą su varške. Jis buvo ne tik skanus, bet ir labai gražiai atrodė ant stalo. Tikrai bus ir ateityje gaminamas, nes patiko ne tik vaikams, bet ir mums prie puodelio kavos! 

Ingredientai

    Lietiniams:
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnio
    • pienas: 250 mililitrų
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 200 gramų
    Varškės įdarui:
    • varškė: 200 gramų
    • cukrus: 1-2 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 1
    Papildomai:
    • sviestas: ~50 gramų
    • uogos: patiekimui
    • cukraus pudra (pabarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lietiniams skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą / kokteilinę ir išplakite iki vientisos masės.
  2. 2. Tešlą palikite maždaug pusvalandį pastovėti bei pabrinkti.
  3. 3. Lietinius iškepkite sausoje keptuvėje.
  4. 4. Tada varškę gerai pertrinkite su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  5. 5. Pasiruošta mase ištepkite lietinius blynelius, suvyniokite į ritinėlį. Lietinius supjaustykite į 3 dalis.
  6. 6. Kepimo indą ištepkite sviestu.
  7. 7. Gražiai sustatykite lietinių bokštelius.
  8. 8. Aptepkite tirpintu sviestu.
  9. 9. Pašaukite į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 7-10 minučių, kol paviršius gražiai apskrunda.
  10. 10. Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite su mėgstamomis uogomis. Skanaukite!
Lietinių blynelių apkepas su varške
Blyneliai su plaučiais
(2)