Blyneliai su plaučiais

2023-10-19 Autorius Kviečiu į virtuvę

Blyneliai su plaučiais
Tikrai itin pamėgau gaminti iš įvairiausių subproduktų, o tiksliau vis iš naujo juos atrandu. Nes kiek save pamenu - visą gyvenimą juos valgiau be jokių problemų. Pastaruoju metu plaučiai išgyvena renesansą mano virtuvėje. Tik reikia pripažinti, su jais yra šiek tiek darbo, kol juos pasiruoši, tai yra išverdi, o po to jau lieka tik savo pasitelkti fantaziją, ką su jais nuveikti.

Kaip virti plaučius jau esu rašiusi, ten viską išdėsčiau ir papasakojau. O ir rašyti tikriausiai iš naujo nelabai yra ką, nes iš esmės tai sudedi į puodą plaučius, įdedi prieskoninių daržovių, lauro lapų, pipirų, druskos, užpili vandeniu ir kantriai lauki, kol išvirs.

Aš pati dar visada dažniausiai plaučių išsiverdu daugiau, o kiek nesunaudoju užsišaldau. Kai kyla noras, ką nors su jais pagaminti, lieka tik išsiimti iš kameros. Tad šį kartą pamėginkite blynus su jais. Tikrai gaunasi puikiai! 

Ingredientai

    Blynams:
    • pasukos, kefyras arba rūgpienis: ~2 puodelių (1 puodelis - 250 mililitrų)
    • kiaušiniai: 2
    • tirpintas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska: žiupsnio
    • cukrus: žiupsnio
    • miltai: 1-1,5 puodelio
    • kepimo milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • taukai arba aliejus (kepimui)
    • jau paruošti plaučiai: 1,5 puodelio
    Plaučiams:
    • virti plaučiai: 350 gramų
    • svogūnai: 1
    • taukai arba aliejus (kepimui)
    • druska: pagal skonį
    • pipirai: žiupsnio
    • smulkintos petražolės: 1-2 valgomųjų šaukštų
    Patiekimui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių pasiruoškite plaučių masę, kurią įmaišysite į blynų tešlą.
  2. 2. Išvirtus plaučius sumalkite. Svogūną supjaustykite smulkiais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje ant taukų arba aliejaus.
  3. Reklama
  4. 3. Sudėkite maltus plaučius, pagardinkite druska, pipirais ir petražolėmis. Gerai išmaišykite.
  5. 4. Kiaušinius paplakite šluotele su druska ir cukrumi.
  6. 5. Supilkite tirpintą sviestą ir pasukus. Masę gerai išmaišykite.
  7. 6. Suberkite miltus su kepimo milteliais. Išmaišykite. Masė gausis ganėtinai tiršta.
  8. 7. Sudėkite jau paruoštą plaučių masę. Gerai išmaišykite.
  9. 8. Blynelius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje, kol pilnai iškepa.
  10. 9. Patiekite su grietine ir svogūnų laiškais. Skanaukite!
Blyneliai su plaučiais
Lietiniai blynai su varške
(11)
Ploni lietiniai
(7)
Nesaldus lietinių blynų tortas - su pievagrybiais ir mėsa (šonine)
(2)