Lietiniai blynai su plaučiais

2023-09-17 Autorius WorldRecipes.lt

Lietiniai blynai su plaučiais
Lietiniai blynai su kiaulienos plaučiais - labai sotus ir tradicinis lietuviškas patiekalas ypatingai tinkantis ne tik Užgavėnių šventei, bet ir savaitgalio pasilepinimui. Lietiniai su plaučiais labai skaniai valgosi grietine, spirgučių, sviesto - grietinės padažais. Labai rekomenduoju išmėginti šį mano receptą, jei norite atrasti naujų ir neragautų skonių, kurie nustebintų iš gerosios pusės. :)

Ingredientai

    Lietiniams:
    • kiaušiniai: 3
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 2 arbatinių šaukštelių
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 2 stiklinių (arba vanduo)
    • miltai: 1,5 stiklinės
    Įdarui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lietiniams kiaušinius išplakame su druska, cukrumi ir aliejumi.
  2. 2. Tada suberiame miltus ir išmaišome.
  3. 3. Supilame pieną ir gerai išplakame, kad neliktų gumuliukų.
  4. 4. Jeigu turite smulkintuvą, supilame į jį visus ingredientus ir išplakame.
  5. 5. Paliekame tešlą pastovėti maždaug pusvalandį, kad išbrinktų.
  6. 6. Po to iškepame lietinius ir atvėsiname.
  7. 7. Virtus plaučius sumalame.
  8. 8. Svogūnus smulkiai supjaustome ir kepame su taukais kol taps minkšti ir skaidrūs.
  9. 9. Į keptus svogūnus sudedame maltus plaučius. Kepame maišydami dar kelias minutes.
  10. 10. Pagardiname druska, pipirais, sudedame petražoles ir išmaišome.
  11. 11. Įdarą atvėsiname.
  12. 12. Po to ant lietinio blyno dedame įdarą ir suvyniojame arba sulankstome jums patinkančia forma.
  13. 13. Apkepame blynelius su taukais.
  14. 14. Patiekiame su mėgstamais pagardais ar padažais ir skanaujame!
Cukinijų blyneliai
(3)
Cukinijų blyneliai su avinžirniais
(2)