Lęšių-cukinijų blynai su fetos sūriu

2023-07-30 Autorius WorldRecipes.lt

Lęšių-cukinijų blynai su fetos sūriu
Labai skanūs ir visiškai nesunkiai pagaminami lęšių-cukinijų blynai su fetos sūriu. Receptą radau viename angliškame portale ir nusprendžiau išmėginti. Rezultatas pranoko visus išsikeltus lūkesčius. Valgėm ir pirštelius laižėm. Atėjo ir Jūsų eilė tai padaryti, tad mėginam gaminti jau dabar!😋

Ingredientai

    • raudonieji lęšiai: 1 stiklinės (išmirkykite per naktį)
    • jaunos cukinijos: 0,5
    • česnakas: 2 skiltelių
    • kiaušiniai: 1 didelio
    • speltos miltai: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • Himalajų druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: pagal skonį
    • kiti mėgstami prieskoniai: pagal skonį (aš naudoju vištienos)
    • feta sūris: ~100-150 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia lęšius gerai perplaukite, dėkite į kombainą su S formos peiliu ir prasukame kelis kartus, įmuškite kiaušinį, berkite prieskonius, česnako skilteles ir dar prasukite.
  2. 2. Tada įtarkuokite cukiniją, dėkite susmulkintą fetos sūrį, kelis šaukštus miltų ir viską išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Kepkite nestorus blynus svieste ghee arba ant aliejaus iki gražios auksinės spalvos iš kiekvienos pusės.
  5. 4. Padažas, su kuriuo patiekiau: Keli šaukštai majonezo, kefyro praskiesti iki norimos konsistencijos, vienas valgomasis šaukštas medaus-garstyčių padažo, šiek tiek laimo vaisiaus sulčių, viską išmaišome.
  6. 5. Labai skanu patiekti su šviežiomis salotomis ir pamėgtu padažu (savąjį parašiau). Skanaus!
  7. 6. Rekomendacija: Daugiau cukinijų blynų receptų rasite: Cukinijų blynai.
Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais
(1)