Aš pati visada stengiuosi nemėtyti maisto, kiek įmanoma bandau visada suvartoti iki produkto galiojimo laiko. Įprastai neperku maisto dideliais kiekiais ir negaminu didelių porcijų, tai padaryti nėra taip jau sudėtinga. Tiesa, yra vienas toks produktas, kurį įprastai tiesiog išpilu. Spėkit, kas? O gi - avinžirnių skystis! Jis būna skardinėje nusunkus konservuotus avinžirnius arba skystis, kuris atlieka išvirus avinžirniams. Jis kitaip yra vadinamas akvafaba.
Todėl visai neseniai sugalvojau išsikepti blynelius su šiuo skysčiu, kad nereiktų išpilti, nes tiesiog pasidarė gaila. Akvafabą aš plakiau iki standumo, kad apvertus indą ji turi nejudėti (tarsi kiaušinių baltymai). Blynai iškepė itin stori ir nerealiai purūs!
Anksčiau iš akvafabos esu kepusi
veganišką akvafabos pyragą, kuris mūsų šeimai labai patiko.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man pavyko iškepti 12 blynelių.