Mieliniai blynai su obuoliais pagal Beatą

2023-07-03 Autorius WorldRecipes.lt

Mieliniai blynai su obuoliais pagal Beatą
Net nežinau kodėl, bet mielinius blynus aš pati kepu ganėtinai retai, nors gaunasi jie labai skanūs. Gali būti, kad kaltas yra tas nusiteikimas, kad jiems reikia skirti daugiau laiko nei paprastiems blynams? Bet kada dar rasti geresnį laiką kepti mielinius blynus, jeigu ne savaitgalį ar per savo atostogas. O kadangi namuose dar buvo ir obuolių, tai nusprendžiau ir juos panaudoti. Rezultatas pranoko lūkesčius. Vaikai sakė, kad nuo šiol turėsiu dažniau kepti tokius ir daug rečiau įprastinius. ;)

Ingredientai

    • pienas: 500 mililitrų
    • sausos mielės: 14 gramų
    • cukrus: 2 šaukštelių (+ 4 šaukštų)
    • kiaušiniai: 4
    • kvietiniai miltai: 500 gramų
    • druska: žiupsnio
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • muskatas: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • saldžiarūgščiai obuoliai: 3
    • cukraus pudra (blynams apibarstyti)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pieną pašildykite iki 36 laipsnių.
  2. 2. Tada suberkite mieles ir du šaukštelius cukraus. Gerai išmaišykite.
  3. 3. Leiskite šiek tiek mielėms suaktyvėti bei suputoti.
  4. 4. Tuomet kitame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi bei druska. Supilkite mieles, miltus, prieskonius ir aliejų. Masę gerai išmaišykite.
  5. 5. Obuolius nulupkite bei sutarkuokite burokine tarka. Įmaišykite į blynų tešlą.
  6. 6. Tešlą pridenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltai maždaug 45 minutes, kad pakiltų. Tešlą galite užsimaišyti ir iš vakaro, tada obuolių į tešlą neberiame ir kildiname tešlą per visą naktį šaldytuve. Tarkuotus obuolius į tešlą suberiame bei išmaišome ryte prieš kepdami.
  7. 7. Kepkite blynus gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Šaukštu dėkite tešlos, kepkite iš vienos pusės, kai gražiai pagels bei blynai išsipūs, apverskite ir pabaikite kepti.
  8. 8. Jei pasirodys, kad mūsų kepami mieliniai blynai prigėrė per daug aliejaus, juos galite nusausinti, sudėdami ant popierinių rankšluosčių.
  9. 9. Iškepusius blynus apibarstykite cukraus pudra, patiekite ir lepinkitės!

Rimvydas

Labai ir labai patiko. Super geras receptas!
Atsakyti
Mieliniai blynai su obuoliais pagal Beatą
Mieliniai blynai su kefyru
(1)
Pikantiški varškėčiai su voveraičių padažu
(1)