Mieliniai blynai su pienu ir šviežiomis mielėmis

2023-08-07 Autorius WorldRecipes.lt

Mieliniai blynai su pienu ir šviežiomis mielėmis
Vakar pusryčiams su šeima kažkaip užsinorėjome purių, mielinių blynų - matyt todėl, kad namuose vis atsiranda po stiklainiuką kokios uogienės, slyvienės arba obuolienės. Gavosi tokie stori, gerai iškilę - tokius, pamenu, iškepdavo tik mano močiutė. Šis variantas su pienu ir šviežiomis mielėmis būdavo jos pats mylimiausias ir laiko patikrintas. Dabar ir aš jį naudoju. Visa šeima lieka patenkinta. Būtinai išmėginkite ir Jūs, tikrai pavyks!;)

Ingredientai

    • šviežių mielių: 30 gramų
    • pieno: 2 stiklinių
    • cukraus: 3 valgomųjų šaukštų
    • miltų: 2,5 stiklinės (+2 valgomųjų šaukštų)
    • druskos: žiupsnelio
    • kiaušinių: 2
    • sviesto: 30 gramų
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia stiklinę pieno pašildykite iki kambario temperatūros ir įmaišykite mieles, cukrų bei 2 šaukštus miltų.
  2. 2. Palaikykite šiltai, kad pakiltų.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į iškilusias mieles įmaišykite likusį pieną.
  5. 4. Sumaišykite su miltais, kiaušinių tryniais ir druska.
  6. 5. Kiaušinių baltymus atskirai išplakite iki standumo.
  7. 6. Į tešlą įmaišykite ištirpintą sviestą ir paskutinius - atsargiai - baltymus.
  8. 7. Dar šiek tiek palaikykite, kad iškiltų.
  9. 8. Kepkite įkaitintame aliejuje ir patiekite su uogiene, grietine ar kitu mėgstamu pagardu. Skanaukite!
  10. 9. Rekomendacija: Daugiau mielinių blynų receptų rasite: Mieliniai blynai.
Moliūgų blynai su sūriu
(2)
Mažieji kukurūzų blyneliai
(4)