Tikrai nepasikuklinsiu ir pavadinsiu šiuos lietinius rojumi. Jie gaunasi minkšti, lipšnūs, tokie blyneliai, kurie gausūs Nutella kremo. Savaitgalio pusryčių fantastiška idėja jau čia, pirmyn gaminti! ;)
Ingredientai
kiaušiniai: 3
pienas: 2 stiklinių
kvietiniai miltai: 1 stiklinės
druska: žiupsnelio
cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
aliejus: 1 valgomojo šaukšto (arba sviesto)
Nutella
bananai
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaušinius išplakite su pienu, įberkite žiupsnelį druskos, cukraus, maišydamos palaipsniui supilkite miltus ir ištirpintą sviestą (arba aliejų). Viską labai gerai išmaišykite.
2. Tuomet keptuvę įkaitinkite, paviršių patepkite su aliejumi (tik tiek, jog paviršius nebūtų sausas, juk visai nenorim, kad lietiniai permirktų aliejuje).
Reklama
3. Pilkite kupiną šaukštą tešlos, atsargiai bei greitai paskirstykite po visą paviršių ir kepkite keletą minučių, apverskite ir pakepkite dar keletą sekundžių.
4. Patarimas: Kuo plonesnius darome, tuo būna gardžiau!
5. Tada iškeptus blynelius pertepkite su Nutella.
6. Supjaustytus bananus galite paslėpti blynų sluoksniuose arba tiesiog dėkite ant blyno ar šalia blyno (kaip širdelė pageidauja).
7. Aš pati dar apliejau blynelius Nutellos bei pieno lydiniu, apibarsčiau susmulkintais lazdyno riešutais bei šokolado gabaliukais. Dieviškai skanu. Ragaujame!