Mieliniai blynai su kefyru

2023-07-10 Autorius WorldRecipes.lt

Mieliniai blynai su kefyru
Ažūriniai mieliniai blynai, gaminti su kefyru ir sausomis mielėmis. Jie labai patrauklūs savo išvaizda ir labai skanūs. Tokių blynų paviršius gaunasi panašus tarsi į nėrinius. Jie taip pat gali būti nuostabus desertas geriant arbatą, juos galite papildyti vaisių arba uogų uogiene, saldžiu klampiu padažu, grietine ar medumi. Mielinės tešlos minkymo procesas yra ilgesnis nei įprastų blynų minkymo procesas, bet rezultatas to tikrai vertas. Blynai su mielėmis ir kefyru yra švelnūs, minkštos struktūros - tikras delikatesas! Tad pradedam gaminti, nes nusivylusių jie nepaliks! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • sausos mielės: 1 arbatinio šaukštelio
    • vidutinio riebumo kefyras: 250 mililitrų
    • cukrus: 1,5 valgomojo šaukšto
    • druska: poros žiupsnelių
    • aukščiausios kokybės kvietiniai miltai: 150 gramų
    • kiaušiniai: 2
    • verdantis vanduo: 100 mililitrų
    • augalinis aliejus: 3 valgomieji šaukštai (tešlai)
    • augalinis aliejus: keptuvės patepimui, kepant pirmą blyną

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išmatuokite pusę viso miltų kiekio (maždaug 75 gramų) ir persijokite į gilų dubenį, suberkite cukrų, sausas mieles, druska, išmaišykite šluotele.
  2. 2. Mieliniams blynams ruošti skirtas kefyras turi būti šiltas (jo temperatūra neturi viršyti 40 laipsnių, jei kefyras karštesnis - mielės neįsijungs, jei kefyras šaltas - mielėms bus sunkiau pradėti veikti). Kefyrą galite pašildyti mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės, pilant į nedidelį puodą.
  3. Reklama
  4. 3. Į miltų, mielių, druskos ir cukraus mišinį supilkite šiltą kefyrą, plaktuvu išmaišykite iki vientisos masės ir palikite maždaug 30 minučių šiltoje vietoje.
  5. 4. Atskirame dubenyje muškite kiaušinių, šiek tiek plakite juos šluotele, kad tryniai susijungtų su baltymais ir susidarytų vientisa masė.
  6. 5. Po 30 minučių mielių mišinio tūris šiek tiek padidės, į jį supilkite kiaušinių plakinį, išmaišykite šluotele.
  7. 6. Suberkite likusius išsijotus miltus. Jei pageidaujate šiame etape galima pridėti vanilino. Blynų tešlą gerai išmaišykite.
  8. 7. Į gautą tirštą blynų tešlą plona srovele, nuolat maišant šluotele, supilkite verdantį vandenį ir augalinį aliejų, vėl gerai išmaišykite. Blynų tešla kaip ir paprastų blynų - ne skysta, kaip vanduo, bet ir ne tiršta. Leiskite mielinei blynų tešlai pastovėti maždaug 20 minučių, tada galite pradėti kepti.
  9. 8. Gerai pašildykite keptuvės paviršių, prieš kepdami pirmą blyną riebalais arba aliejumi patepkite keptuvę dugną (kitus blynus galėsite kepti net netepdami keptuvės aliejumi, nes į blynų tešlą įpylėme aliejaus, bet daug kas, žinoma priklauso ir nuo turimos keptuvės).
  10. 9. Tešlą patartina išmaišyti prieš kepant kiekvieną blyną. Tešlą kabinkite samčiu ir paskleiskite ant keptuvės paviršiaus. Mielinį blynai kepkite ant vidutinės kaitros po maždaug minutę iš abiejų pusių (iki auksinės spalvos), tuomet dėkite į lėkštę. Iš likusios mielinės tešlos pamažu iškepti visus blynelius, dėkite juos vieną ant kito į lėkštę.
  11. 10. Skanūs, tirpstantys burnoje, mieliniai blynai jau paruošti. Skanaukite su mėgstamais pagardais!

Renalda

Niekada nebuvau gaminusi mėlynių blynų su kefyru. Tikrai labai gera tešla gaunasi. Ačiū už tokį receptą!
Atsakyti
Mieliniai blynai su kefyru

Shimas5

Mielių užteks 4 - 5 gr., nepatariu į mielinius blynus dėti druskos, prastai iškils. Tešlą palaikyti, kad iškiltų nuo 50 min. - 1 val. Gero apetito!
Atsakyti
Lietiniai blynai su ančiukų širdelėmis ir pievagrybiais
(1)
Receptas: Plikyti blynai
(5)