Klasikiniai senoviniai traškūs širdelių - čirviniai blynai

2023-10-05 Autorius Su karamele

Klasikiniai senoviniai traškūs širdelių - čirviniai blynai
Paprastai mes savo virtuvėje su šeima labai mėgstame su čirviniais eksperimentuoti ir ganėtinai retai kada namuose kepame tokios pačios tešlos blynus, bet kartas nuo karto taip norisi pasilepinti tiesiog tradiciniais senoviniais širdelių - čirviniais blynais, kur į tešlą įeina ganėtinai didelis kiekis sviesto (kartais jo pamažinam) ir kiek daugiau kiaušinių. Jie išties gaunasi sotūs, labai skanūs ir traškūs. Pamėginkite pasigaminti ir Jūs jau šiandien! ;)

Ingredientai

    • sviestas: 200 gramų
    • kiaušiniai: 3
    • cukrus: 0,5-1 stiklinės (pagal skonį)
    • pienas: 1,5 stiklinės
    • miltai: ~2 stiklinių
    • druska: žiupsnelio
    • soda: žiupsnelio
    • vanilė: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ištirpinkite sviestą.
  2. 2. Tada į pravėsusį sviestą įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų ir viską gerai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet supilkite pieną bei miltus, įberkite druskos, sodos ir vanilės. Tešla neturi gautis per tiršta, kad lengvai pasiskirstytų keptuvėje, tad, prireikus, įpilkite dar šiek tiek pieno.
  5. 4. Viską gerai išsukite.
  6. 5. Tada kepkite specialioje keptuvėje, kol visiškai iškepa.
  7. 6. Iškeptus blynus galite ištepti medumi, kondensuotu pienu arba mėgiamu kremu bei sudėti į "tortą". Skanaus!
  8. senoviniai čirviniai blynai su pienu

Anyyyta

Nespėju kept!!! Trys grobuonys atbėga ir pabėga iš virtuvės. Kaip jiems nekaršta ką tik iškeptus valgyt :D o pirmą kartą darau. Ačiū už receptą!
Atsakyti

Odena

Perskaicius uzsimaniau ir as kaip mazas vaikas cirveniu blynu. Einu kepti.
Atsakyti

Liuda

TIEK daug cukrus ar uzpakalis nesulips
Atsakyti

Vica

O jau sviesto! Bėga per keptuvės kraštus... Kitą sykį dėsiu mažiau.
Atsakyti
Lietinių blynų tortas su varške
(15)
Vegetariniai žemaičių blynai su varške
(2)