Kokie gi metai, jei negaminti patiekalų iš moliūgų? Jau tikriausiai nieko nebestebina
moliūgų sriuba arba
moliūginiai keksiukai, bet vis dar susiduriame su klausimu, o kur dar būtų galima panaudoti moliūgą. Aš ir pati kartais galvoju, ką gi daugiau pagaminti nei tiesiog
trintą sriubą. Ir štai, moliūgų blynai gali būti nuostabus pasirinkimas. Šie blynai ganėtinai maistingi, tad tinka ne tik pusryčiams, bet ir lengvai vakarienei. Kadangi tarp ingredientų nėra pieno produktų, tai tinka netoleruojantiems laktozės.
Moliūgų tyrę galite pagaminti dviem būdais: Išsikepti moliūgą orkaitėje (sudedame perpjautą perpus, jeigu nedidelis, arba gabalais neluptą ir kepame pusvalandį 180 laipsnių temperatūros orkaitėje ir paskui išskobiame bei viską sutriname trintuvu) arba nulupame nepadorotą, supjaustome kubeliais ir viską sutriname.
Šiam receptui aš šį kartą naudojau sviestinį moliūgą.
Recepte yra naudojami malti migdolai. Juos galima pakeisti kitais riešutais arba miltais. Aš blynus iškepiau ant kokosų aliejaus, bet galite rinktis tokį, koks jums labiau prie širdies. Patiekiau su grietine ir mėgstamu džemu, bet Jūs galite pasirinkti savo pamiltus pagardus.