Obuolių sklindžiai su sausomis mielėmis

2023-09-29 Autorius WorldRecipes.lt

Obuolių sklindžiai su sausomis mielėmis
Jau ganėtinai seniai svajojau išsikepti šiuos mielinius obuolių sklindžius, o šiandien pagaliau prisiruošiau. Gavosi dideli ir purūs, be galo patiko! Kadangi pats obuolių sezonas, tai tikrai labai rekomenduoju ir Jums visiems pasigaminti. Aš gamindama naudojau rūgštesnius obuolius. Jie čia labiausiai tinka. Tad nieko ilgai nebelaukiam ir pradedam gaminti jau dabar! :) 

Ingredientai

    • obuolių: 3
    • miltų: 8 valgomųjų šaukštų
    • kiaušinių: 2
    • cukraus: 2 valgomųjų šaukštų (+1 arbatinio šaukštelio)
    • druskos: žiupsnelio
    • sausų mielių: 1 pakelio (naudoju "Fermipan" 11 gramų)
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į stiklinę šilto vandens įdėkite šaukštelį cukraus ir sausas mieles. Ištirpinkite.
  2. 2. Tada įmuškite kiaušinius ir plakite mikseriu, palaipsniui supildami likusį cukrų, druską, miltus.
  3. Reklama
  4. 3. Obuolius nulupkite, supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis ir sudėkite į tešlą.
  5. 4. Palikite tešlą maždaug 20-30 minučių pakilti.
  6. 5. Po to kepkite įkaitintame aliejuje, sklindžius darykite didelius - pilkite po du šaukštus tešlos.
  7. 6. Patiekite vienus arba su mėgstamais pagardais. Skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau sklindžių receptų rasite: Sklindžių receptai.
Tuno ir cukinijų blynai
(4)