Kokosų miltų blyneliai su graikišku jogurtu ir klevų sirupu, kepti keptuvėje

2021-02-18 Autorius Skanauk su Aušra

Kokosų miltų blyneliai su graikišku jogurtu ir klevų sirupu, kepti keptuvėje
Jau ganėtinai galvojau, kad reikia išsikepti blynelių iš kokosų miltų. Tenka pripažinti, kad aš su jais, dar kol kas virtuvėje nelabai draugauju. Kepiniai iš kokosų miltų dar mane vis ir pačia savo tekstūra, ir savo išvaizda. Visgi, žinant kai kurias gudrybes ir tobulėjant tikrai yra įmanoma pasigaminti ir gardų, ir nuostabiai atrodantį kepinį.

Kokosų miltai yra be glitimo, todėl puikiai tinka jo netoleruojantiems, arba norintiems išbandyti kitokius miltus. Kokosų miltai yra itin sausi, tad labai sugeria drėgmę. Jų reiktų naudoti gerokai mažiau nei įprastinių miltų.

Šių blynų tešla turi būti kiek tirštesnė nei įprastinių blynų. Pagaminus tešlą rekomenduoju ją šiek tiek palikti kambario temperatūroje. Šitaip miltai labiau išbrinksta, susijungia su kitais ingredientais. Aš pati kepiau ant vidutiniškai įkaitintos temperatūros. Įprastai blynus kepu ant aukštesnės, bet kokosų miltų tešla linkusi itin greitai paruduoti, o vidus dar gali būti iškepęs. Tad jei nesinori valgyti degėsių, kepame ant žemesnės kaitros ir kiek ilgiau.

Gamindama naudojau mažus kiaušinius. Jei naudosite didesnius, galima įberti daugiau miltų. Jei tešla gausis per tiršta - įpilame vandens.

Iš nurodyto ingredientų kiekio man pavyko iškepti 16 blynelių.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3
    • graikiškas jogurtas: trečdalio stiklinės
    • kokosų miltai: ketvirtadalio stiklinės
    • klevų sirupas: 2 valgomųjų šaukštų
    • ištirpintas sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • jūros druska: žiupsnelio
    • kepimo milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • sviestas (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dideliame inde lengvai išplakame kiaušinius, klevų sirupą, vanilės ekstraktą ir graikišką jogurtą.
  2. 2. Tada supilame ištirpintą sviestą.
  3. Reklama
  4. 3. Suberiame kokosų miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišome iki vientisos masės.
  5. 4. Paliekami pastovėti kambario temperatūroje maždaug 10-15 minučių.
  6. 5. Keptuvėje įkaitiname gabaliuką sviestą ant vidutinės kaitros.
  7. 6. Įpilame po 1 valgomąjį šaukštą tešlos ir kepame maždaug 3 minutes iš apačios.
  8. 7. Tuomet apverčiame ir dar pakepame maždaug 2 minutes. Patiekiame ir skanaujame!
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.
  10. kokosų miltų blyneliai
Mieliniai bulviniai blynai su ikrais pagal Beatą
(1)
Purūs blynai su obuoliais
(32)