Jau ganėtinai galvojau, kad reikia išsikepti blynelių iš kokosų miltų. Tenka pripažinti, kad aš su jais, dar kol kas virtuvėje nelabai draugauju. Kepiniai iš kokosų miltų dar mane vis ir pačia savo tekstūra, ir savo išvaizda. Visgi, žinant kai kurias gudrybes ir tobulėjant tikrai yra įmanoma pasigaminti ir gardų, ir nuostabiai atrodantį kepinį.
Kokosų miltai yra be glitimo, todėl puikiai tinka jo netoleruojantiems, arba norintiems išbandyti kitokius miltus. Kokosų miltai yra itin sausi, tad labai sugeria drėgmę. Jų reiktų naudoti gerokai mažiau nei įprastinių miltų.
Šių blynų tešla turi būti kiek tirštesnė nei įprastinių blynų. Pagaminus tešlą rekomenduoju ją šiek tiek palikti kambario temperatūroje. Šitaip miltai labiau išbrinksta, susijungia su kitais ingredientais. Aš pati kepiau ant vidutiniškai įkaitintos temperatūros. Įprastai blynus kepu ant aukštesnės, bet kokosų miltų tešla linkusi itin greitai paruduoti, o vidus dar gali būti iškepęs. Tad jei nesinori valgyti degėsių, kepame ant žemesnės kaitros ir kiek ilgiau.
Gamindama naudojau mažus kiaušinius. Jei naudosite didesnius, galima įberti daugiau miltų. Jei tešla gausis per tiršta - įpilame vandens.
Iš nurodyto ingredientų kiekio man pavyko iškepti 16 blynelių.