Cukinijų ir sūrio blyneliai orkaitėje - be papildomų riebalų

2024-08-14 Autorius IPKitchen

Cukinijų ir sūrio blyneliai orkaitėje - be papildomų riebalų
Jaunos cukinijos vasaros pabaigoje yra puikus ingredientas, vertinamas dėl savo šviežumo ir universalumo virtuvėje. Šios mažos, plonos cukinijos yra itin traškios, su subtiliu ir švelniu skoniu. Kadangi jų odelė yra labai plona, jos nereikia lupti, o tai padeda išlaikyti visą skonį ir maistines medžiagas.

Be to, jos yra mažai kaloringos, tačiau turtingos vitaminais, mineralais ir antioksidantais, todėl yra puikus pasirinkimas tiek sveikatai, tiek skoniui.

Redakcijos patarimas - vietoje mocarelos galima naudoti ir kitokį namuose turimą sūrį kuris gerai lydosi, tokiu būdų blynelius galima iškepti su kitokiomis skonio natomis. 

Jei ieškote lengvesnio patiekalo, blyneliai labai gardūs ir be jokių priedų. Tačiau, jei vis dėlto norisi šiek tiek daugiau, jie puikiai dera su grietine.

Ingredientai

    • Cukija: 1 vnt (jauna, vidutinio dydžio)
    • Mocarelos sūris: 100 g
    • Kiaušiniai: 2 vnt
    • Miltai: 2 valg.š.
    • Kepimo milteliai: 0,5 arb.š.
    • Druska ir pipirai: pagal skonį
    • Grietinė: keli šaukštai (patiekimui, nebūtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Jauną cukinija kartu su žieve sutarkuoti stambia tarka ir rankomis nuspausti skystį.
  2. 2. Prie cukinijų įmušti kiaušinius, sudėti tarkuotą mocarelos sūrį ir suberti miltus su kepimo milteliais. Visą masę labai gerai išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais, ir dar kartą permaišyti.
  3. 3. Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi ir šaukštu suformuoti blynelius (vienam blyneliui trys šaukšteliai masės).
  4. 4. Dėti kepti į iki 200C įkaitintą orkaitę maždaug 20-25 min.
  5. 5. Patiekti ir skanauti!
Cukinijų ir sūrio blyneliai orkaitėje - be papildomų riebalų
Blynų tortas Petsonas
(2)
Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais
(1)