1. Pradžioje miltus, kepimo miltelius, sodą bei druską sumaišome dubenyje.
2. Tuomet kitame dubenyje suplakame kiaušinius, kefyrą, cukrų, išlydytą bei atvėsusį sviestą.
Reklama
3. Tada miltus suberiame į kiaušinių bei kefyro plakinį, išmaišome tiek, kad neliktų sausų miltų. Bus tiršta tešla.
4. Po to blynus kepame su mažu kiekiu aliejaus, kol gražiai paruduos. Skanaujame!
5. Patarimas: Į keptuvę pilame šaukštą bekvapio daržovių aliejaus, su popieriniu rankšluosčiu tolygiai ištepame visą keptuvę.
6. Kepame ant nedidelės ugnies; geriau silpnesnė kaitra, gražiau kepa, nesvyla.
7. Kai blynai pradės lipti, vėl pilame šaukštą aliejaus, vėl ištepame su popieriniu rankšluosčiu bei taip kepame visus blynus.
8. Pastebėjimas: YouTube radau panašų receptą (anglų kalba), kuris patiko mūsų šeimai. Jei ir Jums būtų įdomu pasigaminti, prisegiau video įrašo pabaigoje.
Vilma Kriaučiūnienė
Puikiai pavyko šie blynai :) Labai skanūs pusryčiai.
Atsakyti
Gintarė
Labai gerai pavyko. Labai skanūs. Gal kiek cukraus perdaug.
Atsakyti
Agnė
Super blynai, viskas gavosi, aš net aliejum netepiau keptuves 😀 cukraus dėjau mažiau, kepiau su spelta miltais pilno grūdo, tad irgi puikiai gavosi 🤗
Atsakyti
Kisa
Visada vietoje cukraus dedu bananų ir skonis geras ir cukraus visai nereikia
Atsakyti
Mingailė
Mūsų šeimai labai patinka, ypatingai vaikams. Nuolat gaminame savaitgalio pusryčiams.
Atsakyti
Vilma Kriaučiūnienė
Atsakyti
Gintarė
Atsakyti
Agnė
Atsakyti
Kisa
Atsakyti
Mingailė
Atsakyti