Lietiniai blynai su obuolių ir cinamono įdaru

2023-11-05 Autorius Kviečiu į virtuvę

Lietiniai blynai su obuolių ir cinamono įdaru
Būtent šitaip iškepti lietinius su obuolių įdaru išmokau iš savo tetos. Pamenu, kad seniau ji man tokių nuostabių blynelių prikepdavo, kai studijavau Kaune ir gyvenau pas ją. Kaip dabar labai pamenu, jau išlipus iš autobuso visa gatvė kvepėdavo lietiniais su obuoliais ir cinamonu. Mmm net seilė tysta, tad dabar kartoju tokius savo virtuvėje, savo vaikams. Fantastiškas receptas! 

Iš nurodytų ingredientų gaunasi maždaug 10 lietinių blynų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Blyneliams:
    • kiaušiniai: 3
    • pienas: 500 mililitrų
    • miltai: 210 gramų
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
    • tirpintas sviestas: 60 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    Įdarui:
    • obuoliai: 4-5
    • cinamonas: 1 valgomojo šaukšto
    • cukrus: ~2 valgomųjų šaukštų (priklausomai nuo turimų obuolių saldumo)
    Taip pat:
    • aliejus (kepimui)
    • cukraus pudra (pabarstymui)
    • grietinė (patiekimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia blyneliams skirtus ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą (idealiai tinka ir rankinis arba kokteilinė) ir išplakite iki vientisos masės.
  2. 2. Kepkite lietinius su šlakeliu aliejaus, kol gražiai iškepa.
  3. Reklama
  4. 3. Įdarui skirtus obuolius nuplaukite, nulupkit ir sutarkuokite burokinės tarkos pagalba. Sumaišykite su cukrumi ir cinamonu.
  5. 4. Pasiruošto įdaro dėkite ant lietinių, suvyniokite, kaip tik Jums gražiau arba skaniau atrodo.
  6. 5. Apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol blyneliai gražiai apskrus.
  7. 6. Pabarstykite cukraus pudra, patiekite ir skanaukite su grietine.:)
Lietiniai blynai su obuolių ir cinamono įdaru
Lietinių blynų tortas su vištiena ir pievagrybiais
(1)
Ploni lietiniai
(7)