Rikotos blyneliai su pienu ir kepimo milteliais

2023-11-29 Autorius WorldRecipes.lt

Rikotos blyneliai su pienu ir kepimo milteliais
Itin purūs, fantastiški ir minkšti rikotos sūrio blyneliai su pienu ir kepimo milteliais. Kaip be galo skanu, tai net sunku žodžiais apibūdinti. Galiu tik paraginti, jei jau užsukote į šį receptą, tai būtinai jį ir išmėginkite, nes jis nenuvilia nei vieno. Jau kelioms draugėms jį rekomendavau ir visos gyrė, sakydamos, kad šitaip gamins ne kartą ir ateityje. Tad nieko nelaukite, pasigaminkite ir Jūs! 

Ingredientai

    • rikotos sūrio: 250 gramų
    • miltų: 1 stiklinės
    • kiaušinių: 2
    • cukraus: 2-3 valgomųjų šaukštų
    • kepimo miltelių: 2 arbatinių šaukštelių
    • pieno: 0,5 stiklinės
    • druskos: žiupsnelio
    • aliejaus (kepimui)
    • uogų, vaisių (patiekimui)
    • cukraus pudros (apibarstymui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia dubenyje sumaišykite miltus su druska ir kepimo milteliais.
  2. 2. Tada supilkite pieną ir kiaušinių trynius. Įmaišykite rikotą ir išplakite mikseriu.
  3. 3. Atskirai išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi ir atsargiai įmaišykite į tešlą.
  4. 4. Kepkite blynelius įkaitintame aliejuje.
  5. 5. Patiekite su mėgstamais vaisiais ir cukraus pudra. Skanaukite!
Speltų blynai su šonine ir bananais
(1)