Lietiniai su lydyto rūkyto, Ementalio ir parmezano sūriais

2023-11-02 Autorius WorldRecipes.lt

Lietiniai su lydyto rūkyto, Ementalio ir parmezano sūriais
Vakar dienos pietums sugalvojau paruošti labai skanių blynelių su sūriu, kuriems naudojau trijų rūšių sūrius - tarkuotą ementalį, parmezaną ir rūkytą lydytą sūrį. Galvoju, kad čia labai tiktų įmaišyti ir kokio labiau kreminio sūrio - rikotos, maskarponės arba net lydyto sūrio. Bet ir mano variantas jau buvo fantastiškai skanus ir tikrai bus ruošiamas dar ne vieną kartą! :)

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 6 lietiniai.

Ingredientai

    • miltų: 4 valgomųjų šaukštų (naudojau perpus kvietinius ir rupius ruginius)
    • kiaušinių: 1
    • pieno: 150 mililitrų
    • Ementalio sūrio: 50 gramų
    • tarkuoto parmezano: 2 valgomųjų šaukštų
    • rūkyto lydyto sūrio: 50 gramų 
    • česnako: 1 skiltelės
    • maltų saldžiųjų paprikų
    • druskos
    • juodųjų pipirų
    • aliejaus (kepimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Lietiniai: Kiaušinius išplakite su žiupsneliu druskos. Suberkite miltus.
  2. 2. Pieną sumaišykite su tokiu pat kiekiu vandens. Plakdami mikseriu skieskite miltus pienu ir vandeniu, kol gausite skystą lietinių tešlą.
  3. 3. Įkaitinkite keptuvėje šlakelį aliejaus ir iškepkite blynelius.
  4. 4. Įdaras: Stambiai sutarkuokite ementalį ir rūkytą sūrį, įspauskite česnako skiltelę. Pagardinkite pipirais ir maltomis paprikomis.
  5. 5. Dėkite pasiruošto įdaro ant blynelių, susukite norima forma ir apkepkite ant šlakelio sviesto, kol apskrus, o sūris viduje išsilydys.
  6. 6. Patiekite su grietine. Skanaukite!