Turkiški cukinijų blynai su feta, žolelėmis ir jogurto padažu

2023-08-15 Autorius WorldRecipes.lt

Turkiški cukinijų blynai su feta, žolelėmis ir jogurto padažu
Turiu pripažinti, kad nesaldiems blynams jaučiu silpnybę. Todėl prasidėjus cukinijų sezonui, kai senoje užrašų knygelėje radau įkištą sulankstytą lapą su turkiško stiliaus cukinijų blynų receptu iš "The New York Times", labai ilgai nedvejojau ką gaminti. Gaunasi traškūs iš išorės, minkšti viduje. Su daugybe žolelių. O dar kai pakepusi feta blyno viduje lydosi į kremą... tikra fantastika. Nieko panašaus į tuos gličius beskonius cukinijų blynus, kuriuos seniau gamindavau. Šie tiesiog tikrai tobuli. Tad imkite ir Jūs šį receptą ir pradėkite gaminti jau dabar! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Tešlai:
    • cukinijos: 1 didelės (arba 3 vidutinio dydžio; mano sutarkuotų, bet dar nenusunktų svoris buvo maždaug 700 gramų)
    • feta: 100 gramų (+ papildomai pabarstymui ant viršaus)
    • kiaušiniai: 3 didelių
    • miltai: ~70 gramų
    • smulkinto svogūnų laiškai: ~3-4 valgomųjų šaukštų
    • smulkinti švieži krapai: 1 didelės saujos
    • alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
    • druska
    • grūsti pipirai
    Padažui:
    • graikiškas arba natūralus jogurtas: 1 didelio indelio
    • česnakas: 1 skiltelės
    • švieži agurkai: 1 mažo (nėra būtina)
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia cukiniją sutarkuojame smulkia burokine tarka.
  2. 2. Tada sudedame į sietelį, užberiame pusę arbatinio šaukštelio druskos ir paliekame maždaug 5-ioms minutėms nusivarvėti.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet tarkius rankomis sugniaužome, kad išsunktumėte kiek įmanoma daugiau skysčio. Galite sudėti į virtuvinį rankšluostį ir gerai nugręžti.
  5. 4. Tris kiaušinius lengvai išplakame, su šakute įmaišome į cukinijų tarkius.
  6. 5. Tada sudedame miltus, sutrupintą fetą, susmulkintas žoleles, šaukštą aliejaus, pusę arbatinio šaukštelio druskos ir dosniai grūstų pipirų.
  7. 6. Į keptuvę įpilame 2 valgomus šaukštus alyvuogių aliejaus, jį gerai įkaitiname ir kepame blynus, kol taps auksinės spalvos iš abiejų pusių.
  8. 7. Padažui į jogurtą sudedame grūstą česnako skiltelę, druską. Galima įdėti ir smulkiai sutarkuotą šviežią agurką.
  9. 8. Patiekiame ant viršaus užbarstę žolelių ir užtrupinę fetos. Skanaujame!
  10. 9. Patarimas: Pats pirmasis recepto žingsnis yra itin svarbus, nes tik labai gerai nusunkus cukinijas įmanoma iškepti iš išorės traškius blynelius. Nepagailime jėgų ir kantrybės.
  11. 10. Patarimas: Jeigu įtarkuosite į padažą agurko, jis primins tzatziki padažą ir bus gaivesnis.
  12. 11. Rekomendacija: Daugiau cukinijų blynų receptų rasite: Cukinijų blynai.
Turkiški cukinijų blynai su feta, žolelėmis ir jogurto padažu
Turkiški cukinijų blynai su feta, žolelėmis ir jogurto padažu
Blyneliai su vištiena ir pievagrybiais
(1)
Didelis cukinijų blynas orkaitėje
(3)
Lietiniai blynai su varške
(11)