Mieliniai blynai (stori, purūs ir labai skanūs)

2018-09-16 Autorius Karolina Puodžiūtė

Mieliniai blynai (stori, purūs ir labai skanūs)
Šie mieliniai blynai su razinomis gaunasi purūs, stori ir labai skanūs. Tai pats tobuliausias receptas (nors iš pirmo žvilgsnio jie atrodo ganėtinai paprasti), kurį kada atrasite internete. Gaminam, lepinamės, tada vėl gaminam ir vėl lepinamės! Juos galite gamintis tiek su sausomis mielėmis, tiek su šviežiomis mielėmis.

Jeigu razinų nelabai mėgstate, galite jų ir visai nedėti. :)

Ingredientai

    • šviežios mielės: 25 gramų (arba 8-9 gramai sausų)
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • pienas: 0,5 litro
    • kiaušiniai: 2 (L dydžio)
    • razinos: 1 didelės saujos
    • druska: žiupsnelio
    • miltai: kad tešla pavyktų grietinės tirštumo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mieles sumaišome su vienu valgomuoju šaukštu šaukštu cukraus.
  2. 2. Užpilame šiltu pienu, supilame paplaktus kiaušinius, likusius 2 valgomuosius šaukštus cukraus.
  3. Reklama
  4. 3. Viską išmaišome ir suberiame išbrinkintas razinas.
  5. 4. Tada maišydamos beriame miltus, tešla turi gautis grietinės tirštumo.
  6. 5. Uždengiame su maistine plėvele arba rankšluostėliu bei palikite šiltoje vietoje, kol tešla padvigubės, pakils.
  7. 6. Po to kepame ant įkaitinto aliejaus, dėdamos po vieną šaukštą paruoštos tešlos. Mėgaujamės !
  8. 7. Pastebėjimas: Šie mieliniai blynai gaunasi laaabai gardūs! Aš šį kartą vienus kepiau su razinom, o kitus kepiau be jokių priedų ir su sumažintu cukraus kiekiu, juos patiekiau su lašiša. Buvo fantastiškai skanu:)
  9. 8. Patarimas: Jeigu norisi, tokius mielinius blynelius galima pagardinti ir aguonomis. Aišku, jeigu tik jas mėgstate. :)
  10. mieliniai blyneliai su aguonomis
  11. 9. Patarimas: Taip pat šiuos blynus labai skanu patiekti, tiesiog apibarsčius cukraus pudra. :)
  12. mieliniai blynai su cukraus pudra
  13. 10. Patarimas: Taip pat bus labai skanu, jeigu patieksite su natūraliu jogurtu (arba grietine) ir uogiene.
  14. mieliniai blynai su natūraliu jogurtu - grietine ir uogiene
  15. 11. Patarimas: Skaitytojai atsiuntė nuotrauka, kokios formos ji gamina savo blynelius. Taip pat pridėjo, kad tai buvo patys skaniausi kada gaminti blynai. Nepamirškite, kad savo nuotraukas ir Jūs galite įkelti mūsų komentaruose. :)
  16. mieliniai blynai receptas
Mieliniai blynai (stori, purūs ir labai skanūs)

Lina Kazlauskaitė

Nu jau skanumėlis... Pirštelius laižiau valgydama (taip net įrankių neprireikė). Fotografavau ir draugėms dar siunčiau, kad tik paerzint... Apsivalgymas nerealus, bet tuo pačiu pakėlė nuotaiką bent porai dienų toks skanumynas.
Atsakyti

Monika

Man ir neissipute, pienas nebuvo karstas buvo siltas. Ar gali but kad neissipute nes tesla buvo per skysta, ar gal per trumpai palaikiau tesla pastoveti?
Atsakyti
Mieliniai blynai (stori, purūs ir labai skanūs)

Jurgita

Manyčiau, kad tešla per skysta.

Ugne

Gal kepate ant per didelės kaitros, ant elektrinės viryklės 1-9 kepu ant 5 puikiai iškepa, tačiau ant 6 jau nebeišsipučia.

Eglė

Labai skanūs, bet gavos tikrai daugiau nei dvi porcijos. Į likusia tešlą ipyliau aliejaus, dar truputį miltų ir druskos, rozmarino, gavos tobula "focaccia" duonelė :D
Atsakyti

Valdonė

Liuks, ypač su vyšnių uogienė 😋
Atsakyti
Mieliniai blynai (stori, purūs ir labai skanūs)

Anželika

Labai skanūs, ačiū už receptą 😀
Atsakyti
Mieliniai blynai (stori, purūs ir labai skanūs)

Greta

Puikiai gavosi!! O miltu dejau 450 g ir buvo pats tas:)
Atsakyti

Asta Kazlauskienė

Superiniai blynai, ačiū už receptuką. 🥰🌹
Atsakyti
Mieliniai blynai (stori, purūs ir labai skanūs)

Ana

Man blynai gavosi išsiputę, bet per kieti. Aprašyme nėra parašyta grietinės tirštumo, bet grietine buna 15%20%25%30%ar net 40% tai manau gramai turetu buti nurodyti.
Atsakyti

Renata

2,5 stiklinės miltu dėjau ,man gavosi tobuli.

Dovile

Ir durnam aisku kaip atrodo grietinė. Taip pat kaip ir pienas koks skirtumas tas riebūmas

Antanas

Man irgi "išsipūtė", bet kietoki. O grietinė buną 10proc, 12proc arba pvz. 30proc. Jų tirštumas gerokai skiriasi. Būtų gerai konkrečiau apie skystumą :). O taip tai labai skanu. Ačiūūū!

Edita

Tai kad nereikia grietinės, reikia, kad tešla būtų tokia tiršta kaip grietinė, aš taip supratau.

Worldrecipes.lt komanda

Edita viską teisingai paaiškino. :) Grietinės čia nereikia.

Laura

Nežinau. Man nei iškilo tie blynai nei ką. Gal kažką blogai dariau?
Atsakyti

Edvinas

Per karštą pieną gal supylėt ir "nužudėt" mieles.

Kristina

Nepalikot iškilti pusei valandos šiltoj patalpoj

Antanas

Kadangi man taip pat tai buvo naujiena, pabandysiu paaiškinti. Dariau visko per pusę. Sausų mielių 5g. Pieną pakaitinau mikrobangėje iki šiltumo (250g / 1000W / 1min). Supiliau miltus - tirštumas maždaug kaip 15proc. grietinės. Po to joke maišymo! Kildinau ant radijatoriaus apie 30min. Pakilo net daugiau negu dvigubai. Po to (nemaišant) kabinau po porą šaukštų vienam blynui. Daug aliejaus, vidutinė ugnis, ir apie porą min. vienai pusei.

Dženė

Reikia kepti didesniame aliejaus kiekyje ,tuomet jie greitai iškepa ir būna ypač purūs
Atsakyti

Julija

O man visiškai neprireikė aliejaus, be jo pavyko puikiai!

Aldona

Va čia tai tobuli. Ačiū, kad pasidalinote puikiu receptu. Gaminsiu tik šitaip ateityje.
Atsakyti
Mieliniai blynai (stori, purūs ir labai skanūs)

Rūta Kamiliauskienė

Na aš esu užkietėjusi uogienių mylėtoja, tai juos patiekiau su savo mėgstamiausia slyvų uogiene, savaitgalio pusryčiai buvo tobuli ir nepamirštami.
Atsakyti

Kristina

Labai skanu, aš dar įdėjau riešutų sviesto, mmm skanu, iš pirmo karto išeina puikiai!
Atsakyti

romalda

taip tikrai skanu, aš tokius išmokau kepti iš savo AA mamytes prieš 50 metų
Atsakyti

Simona Azuoliukas

Dariau pagal receptą, bet neiškilo tešla, kažin kodėl?
Atsakyti

Tevelis

Sima, skaityk receptą iš naujo. :)

Tautvydas

Pienas turi buti 35-36C laipsniu, didesne temperatura nuzudo mieles.

Alius

Kad tesla pakiltu kartais gali trukti pusvalandi ar net valanda, tesla turi buti siltoj vietoj

Vilma Kediene

Iškepiau nuostabių blunt. Ačiū.
Atsakyti

Amikas

Tai pavaišinkit :)

Vita

Nuostabus blynai.Jau kelis kartus dariau.
Atsakyti

Agnė

Va čia tai tikras gėris... eina sau koks skanumėlis. Su klevų sirumu niam niam niam :)
Atsakyti

Diana

Receptas nuostabus. 🙂🙂Vaikui reikėjo darbų pamokai recepto, panaudojom Jūsų🙂Gavosi puikiai💓Vaikai sakė, nepyk, mama, bet šitie blynai skanesni, nei tavo😃
Atsakyti

Saulė

Aš tai truputį kitaip gaminu. Visi produktai tie patys, tačiau aš sausas mieles supilu į miltus, kaip ir cukrų. Tada viską permaišau ir pilu pašildytą pieną skiestą vandeniu. Tada palieku pasikelti tešlai. O jau tada supilu gerai išplaktus kiaušinius ir dar duodu 10 min pakilti, viskas, kepu. Išeina tobuli, visada.
Atsakyti

Inga

Su mielėm gaminau pirmą kartą apskritai. Viską dariau pagal receptą, tik manau, kad ir kiaušinius reikia dėti kambario temperarūros (tą ir padariau). Iškilusią tešlą pamaišiau ir pakildinau dar kartą. Prieš kepant vėl pamaišiau. Blynai gavosi purūs, minkšti, stori kaip ir parašyta, tiesiog tobuli! Ačiū už receptą, tikrai nuguls į dažnai gaminamų patiekalų sąrašą. ☺️
Atsakyti

Patricija

Noriu pasidalinti patarimu, kuris galbūt padės ir kitiems norintiems iškepti purius mielinius nesukritusius blynus. (: Labai svarbu tešlai iškilus jos daugiau nemaišyti, tiesiog iškilusią tešlą kabinkite šauktu ir dėkite tiesiai į keptuvę ir kepkite. (: Skanių blynų!
Atsakyti

Ieva

Labai skanūs blynai. Pavyko iš pirmo karto. Receptas super🙂
Atsakyti

Aušra

Labai dar skanu uogiene vyšnių su grietine sumaišyti uždėti ant mielinių blynų. Aš ir jei kepu tai tik mielinius ir labai skanu būna, mano anūkėlės mėgstamiausi🙂
Atsakyti

Asta

Receptas nėra išsamus. Norėjau kepti, bet neaišku, kaip su sausom mielėm, nes iš patirties, tai su cukrum reikia maišyti šlapias mieles, o ne sausas, tai neaišku, kaip kepti turint sausas mieles. Ant sausų mielių pakrlio rašo jas maišyti su miltais, bet recepte su cukrum ir pienu. Dėl netikslaus recelto nerizikavau ir neišbandžiau.
Atsakyti

Zita

Nuostabu, retas atvejis, kad nepavyksta! Dėl skubėjimo ar per karšto pieno, o jeigu nuosekliai-topinis variantas. Nuoširdus ačiū !
Atsakyti

Linas

Gavosi blynai kaip blynai nieko kazko tokio vauv.. Vaikai sake cukraus mazai, teko pudros barstyti :) kazkaip geriau gaunasi jauciu su daug kiausiniu ir kefyro tesla..
Atsakyti

Julija

Receptas išsaugotas, paprastasvir tikrai labai pūrūs ir be proto skanūs blynai gavosi. Faktiškai galima kepti ant sausos keptuvės, be riebalų, tik vos sutepant ghi sviestu. Pavyks puikiai!
Atsakyti
Mieliniai blynai (stori, purūs ir labai skanūs)

Ugnė

Blynai neiškyla dėl per karšto pieno (jis turi būti vos drungnas) ir dėl pasibaigusio galiojimo mielių (būtinai tikrinkite) !
Atsakyti

Ida

Ir man nieko gero. Nieko nuostabaus, netgi daugiau ne kažin ką .
Atsakyti

Ida

Ir man nesigavo kaip čia rašo “ patys skaniausi” netgi ne kažin ką
Atsakyti

Kristina

Man blynai gavosi nepasipūtę. Matyt, per mažai miltų dėjau.
Atsakyti

Jovita

Super geri gavosi. Dekoju uz receptą !
Atsakyti
Moliūgų blynai su sūriu
(2)