Mieliniai rusiški blynai

2019-06-05 Autorius Taip norėjau

Mieliniai rusiški blynai
Internete perskaičiau, kad tai tikrieji rusų Užgavėnių blynai (nors aš juos kepiau tiesiog savaitgalį), kuriuos jie valgo su raudonaisiais ikrais. Labai dideli, tikrai sotūs, daugiau 2 suvalgyti nepavyksta. Gaminimas taip pat užima daugokai laiko, kasdien jų neprigaminsi, tikrai šventiniai, bet tuo pačiu labai fantastiški. Kiekis taip pat nemažas, galite pamaitinti didžiulę šeimyną arba pasikviesti visą būrį draugų.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • miltai: 1 kilogramo
    • pienas: 1 litro
    • sviestas: 3 valgomųjų šaukštų (ištirpintas)
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • mielės: 50 gramų
    • aliejus: 50 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių mieles ištirpinkite 200 mililitruose šilto vandens, pilkite 200 mililitrų šilto pieno bei 500 gramų miltų. Gerai išmaišykite (aš pati maišiau ranka, tiksliau minkiau, nes gaunasi ganėtinai tirštoka tešla), uždenkite drobiniu rankšluostėliu ir padėkite maždaug 60 minučių šiltai.
  2. 2. Tuomet kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Į pakilusią tešlą įmaišykite trynius, tirpintą sviestą, cukrų bei druską, ir vėl dėkite pakilti.
  3. Reklama
  4. 3. Po to pakilusią tešlą išmaišykite bei vėl dėkite pakilti.
  5. 4. Išplakite kiaušinių baltymus bei kartu su aliejumi sudėkite į pakilusią tešlą, gerai išmaišykite ir vėl padėkite pakilti.
  6. 5. Kai jau tešla vėl pakils, palaipsniui, vis gerai išmaišydamos sudėkite likusius miltus bei šiltą pieną (aš pati sudėjau per 4 kartus).
  7. 6. Paskui įkaitinkite keptuvę ir patepkite aliejumi.
  8. keptuvė patepama aliejumi
  9. 7. Kepkite didelius (per visą keptuvę) blynus, Įdėjus tešlą, jai reikia padėti pasiskirstyti šaukštų pagalba. Kepkite iš abiejų pusių, kol pilnai iškeps. Patiekite ir skanaukite!
  10. rusiški blynai
  11. 8. Pastebėjimas: Mes pasirinkome valgyti su silkės ir grietinės padažu bei su mėlynių uogiene. Abu variantai labai gardūs. Silkės-grietinės padažui sutryniau šakute dvi silkės file, smulkiai įpjausčiau poro, įbėriau pipirų bei pridėjau grietinės (jogurtinės 10% riebumo) ir gerai išmaišiau.
  12. 9. Rekomendacija: Daugiau blynų receptų rasite: Blynai.
Cukinijų blyneliai
(3)