Bulvių ir varškės blyneliai su grybų padažu

2024-11-17 Autorius Jurgittos receptai

Bulvių ir varškės blyneliai su grybų padažu
Bulvių ir varškės blyneliai su grybų padažu – tai tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris sujungia du mėgstamus ingredientus: bulves ir varškę. Šie blyneliai yra minkšti, purūs ir puikiai dera su kreminiu grybų padažu, suteikiančiu jiems ypatingą skonį. Tai puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei, ypač kai norisi kažko jaukaus ir sotaus.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Varškė: Jei neturite neriebios varškės, galite naudoti įprastą varškę arba rikotą.
  • Grybai: Pievagrybius galima pakeisti voveraitėmis, baravykais ar kitais mėgstamais grybais.
  • Rūkytas kumpis: Vietoje kumpio tinka rūkyta šoninė arba dešra.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Bulvių paruošimas: Bulves geriausia virti su lupena, o po to nulupti ir sutrinti. Taip išsaugosite daugiau skonio ir maistinių medžiagų.
  • Tešlos konsistencija: Jei tešla per daug lipni, įberkite šiek tiek daugiau miltų. Jei per sausa – įpilkite šlakelį pieno.
  • Kepimas: Kepkite blynelius ant vidutinės ugnies, kad jie tolygiai iškeptų ir gražiai apskrustų.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 2000 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje (1 blynelis su padažu): apie 250 kcal 

Ingredientai

    • neriebi varškė: 200 gramų
    • virtos bulvės: 500 gramų
    • miltai: 160-190 gramų
    • kiaušiniai: 1
    • druska
    • aliejus: kepimui
    • miltai: pabarstymui
    Padažui:
    • pievagrybiai: 200-250 gramų (galima pakeisti kitais mėgstamais grybais)
    • svogūnai: 1
    • rūkytas kumpis: 50-60 gramų
    • neriebi grietinė: 200-250 gramų
    • smulkinti krapai
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Tešlos paruošimas: Virtas bulves nulupkite ir sutrinkite stambia trintuve.
  2. 2. Į bulvių masę įdėkite varškę, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir persijotus miltus.
  3. Reklama
  4. 3. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą tešlą. Jei tešla per lipni, įberkite daugiau miltų.
  5. 4. Blynelių formavimas: Tešlą padalykite į 8 lygias dalis. Iš kiekvienos dalies suformuokite paplotėlį, apvoliokite jį miltuose.
  6. 5. Kepimas: Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies.
  7. 6. Dėkite blynelius ir kepkite iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir traškūs. Iškeptus blynelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
  8. 7. Padažo paruošimas: Rūkytą kumpį supjaustykite smulkiais gabalėliais.
  9. 8. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  10. 9. Grybus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais.
  11. 10. Keptuvėje ant vidutinės ugnies pakepinkite kumpį, kol jis taps traškus.
  12. 11. Tada pridėkite svogūną ir kepkite, kol jis taps permatomas. Sudėkite grybus ir kepkite, kol jie suminkštės ir išgaruos skystis.
  13. 12. Įpilkite grietinę, pagardinkite druska ir pipirais.
  14. 13. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite apie 6–8 minutes, kol padažas sutirštės.
  15. 14. Galiausiai įmaišykite smulkintus krapus.
  16. 15. Patiekimas: Blynelius patiekite karštus, užpiltus grybų padažu.
  17. 16. Papuoškite papildomais krapais arba svogūnų laiškais, jei norite.
  18. 17. Santrauka:Bulvių ir varškės blyneliai su grybų padažu – tai gardus ir sotus patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Šis receptas leidžia lengvai paruošti minkštus ir purius blynelius, kurie puikiai dera su kreminiu grybų padažu. Naudodami šį receptą, galėsite nustebinti savo šeimą ir draugus tradiciniu lietuvišku skoniu.
Bulvių ir varškės blyneliai su grybų padažu

Aurelija Jogmantienė

Aš visada bulvinius blynus valgau tik su grybų padažu. Man jis yra privalomas!
Atsakyti
Bulvių ir varškės blyneliai su grybų padažu
Vegetariniai žemaičių blynai su varške
(2)