1. Iš pradžių sviestą išlydykite ir paliekite atvėsti.
2. Tuomet kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
Reklama
3. Patarimas: Žemiau esančiame video galite matyti kaip lengvai atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, neturėdami specialaus tam skirto įrankio.
4. Kiaušinių trynius kartu su sviestu, pienu, miltais ir kepimo milteliais gerai išsukite bei palikite maždaug pusvalandį pastovėti.
5. Per tą laiką, kol tešla stovi, išplakite baltymus kartu su cukrumi. Reikia plakti tol, kol baltymas taps blizgus bei tvirtas ir nesimatys cukraus kristalų.
6. Tada kiaušinių baltymus atsargiai įmaišykite į tešlą. Idealiausia būtų įmaišyti silikonine mentele.
7. Pagardinkite vanile arba apelsinų žievele.
8. Kepkite su šlakeliu aliejaus, kol abi pusės gražiai apskrus.
9. Patiekite su uogiene arba kitais mėgstamais pagardais ir skanaukite!
10. Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.